12 januari 2022, door Esmée Rebel

Toffe koffietafelboeken (die je nú in huis wil halen)

12 januari 2022, door Esmée Rebel

Toffe koffietafelboeken (die je nú in huis wil halen)

De salontafel. Het blijft een lastig te stylen item in huis, want kaal, saai of onpersoonlijk. Zet je er bloemen op? Nee, dan wordt het weer zo vol. Kies je voor een paar mooie kandelaars? Leuk, maar past beter op de schouw. Wat dacht je van een koffietafelboek? Well, well... daar sla je de spijker op z'n kop. Dat is precies wat we - in meervoud - willen. Zo'n koffietafelboek geeft nét dat extraatje. Het is op zichzelf al een kunstwerk (iets in de trant: waarom kunst alleen aan de muur hangen?) waardoor je interieur direct dat vleugje flair krijgt. En natuurlijk leuk om doorheen te bladeren. Van beeldschone fotografie tot geweldige vormgeving.

 

Voilà, Barts lijstje met de allermooiste boeken voor op je salontafel. Enne combineren is mogelijk!

 

Style in Colour

Style in Colour

Oké, we trappen dit lijstje af met een Te. Gek. Interieurboek. De naam? Style in Colour. Het boek laat zien hoe kleur een ruimte direct kan aankleden, opfleuren en pimpen. Stylist Julia Green helpt je bij het toepassen van kleur en laat je zien wat voor resultaten en effecten je kunt creëren. Elk hoofdstuk in het boek is verdeeld in – je raadt het al – kleur: oranje, rood, blauw, groen, roze, geel, neutraal en zwart. Het boek zit vol met prachtige interieurfoto’s en bevat toffe interviews met o.a. de bedenkers van LRNCE (Marrakech) en Los Enamorados (Ibiza). Zeker een musthave aanvulling op je koffietafel.

The Complete Book Of Colourful Interiors

The Complete Book Of Colourful Interiors

The Complete Book Of Colourful Interiors. Dit boek staat – zoals de ondertitel al doet vermoeden – vol tips, tricks en inspiratie op het gebied van kleurrijke interieurs. Wil je meer kleur in huis? Weet je niet waar te beginnen? En heb je inspiratie nodig? Schaf. Dit. Boek. Aan! Met do’s-and-don’ts die je vertellen wat werkt en wat niet én prachtige foto’s. Plus alle ruimtes komen aan bod: van zithoek tot zolder, van hal tot toilet.

 

Vivienne Westwood Catwalk

Vivienne Westwood Catwalk

Vivienne Westwood. Eén van de meest invloedrijke ontwerpers ter wereld, bekend om haar mix van funky punk met klassieke stijl. Ooit verklaarde ze: ‘de enige reden waarom ik in de mode ben, is om het woord conformiteit te vernietigen’. In het boek Vivienne Westwood Catwalk zie je 40 jaar (!) aan catwalkcollecties voorbijkomen, maar krijg je ook een exclusief kijkje achter de schermen – o.a. door de biografieën van ontwerpers. Naast de informatieve inhoud wil het oog ook wat. Enne dat weet Vivienne als geen ander: hallo, heerlijk printje. We loven het!

 

Safari Style

Safari Style

Oooh alleen al om de hardcover met tijgerprint willen we dit boek hebben. Maar de binnenkant is net zo tof. Safari Style is een verzameling prachtig gefotografeerde plaatjes van Afrikaanse safari lodges. Je weet wel, van die luxe, eco-safari camps en lodges. Het boek viert daarbij de rol van safari’s bij het behouden van bedreigde diersoorten en gebieden. De foto’s zijn in wel zeven (!) landen gemaakt, van klassieke lodges in Kenia tot heerlijke resorts in Zuid-Afrika. Dat wordt – al bladerend – wegdromen over deze toffe locaties.

 

Wijnroutes Nederland & België

Wijnroutes Nederland & België

Wijnen, wijnen en nog eens wijnen. Met het boek Wijnroutes Nederland & België ontdek je de mooiste wijnstreken van de lage landen, want ja, die zijn er! De allerleukste (plus dicht bij huis) wijngaarden heeft Barbara Haverkamp voor je verzameld. Van wijngaarden met klassieke muziek tot wijnfeesten. Je kunt het zo gek nog niet bedenken, en het bestaat. Dit en hele mooie foto’s en tips én toffe interviews met bekende wijnambassadeurs zie je voorbijkomen. Een perfect (wijn)tafelboek.

Lijstenboek (zelf in te vullen)

Lijstenboek (zelf in te vullen)

Dit tafelboek is er eentje, die je zelf – beter gezegd, je koter – nog moet invullen. Misschien ken je de gedachte wel: wat moet je doen met ál die tekeningen en knutselwerkjes van de kids? Nou, dit lijstenboek is hét antwoord. In een knap verpakte hardcase kun je alle creatieve uitingen van je kleintje kwijt. Heel erg leuk. Wij zijn fan.

Je bestelt er een via Printworks.

Barts Boeken

Barts Boeken

En natúúrlijk kunnen we in dit lijstje onze eigen boeken niet vergeten. Allemaal een plaatje om op tafel te leggen, en vooral om even doorheen te bladeren. Wat je zoal tegenkomt? De allerleukste little escapes in binnen- én buitenland. Van de lekkerste restaurants tot vetste slaapadresjes voor een weekend of dag weg in o.a. Nederland, Spanje en (onze fav) Kaapstad. En dat allemaal prachtig gefotografeerd.

Hier kun je onze Barts Boeken shoppen!