5 juni 2024, door Nina van Hilst

Inspiratie voor curtain bangs

5 juni 2024, door Nina van Hilst

Inspiratie voor curtain bangs

Curtain bangs zijn een vrij veilige manier voor een heel andere look. Je kunt met een dunne pony beginnen en mocht het toch niet je ding zijn dan groeit het zo weer bij. Op naar de curtain bangs dus. Al heeft de een krullend haar en de ander heeft stijl, fijn haar. Hoe staan curtain bangs met jouw type haar? Hier inspiratie voor curtain bangs die bij jouw haartype passen. Oja, do not try at home. Een bezoekje aan een goede kapper kan je een paar bad hair maanden schelen.

 

Heb je zin in iets anders zonder dat er een schaar bij betrokken wordt? Probeer dan deze heatless curls.

De volle bos

De volle bos

Ben je gezegend met een volle bos haren zoals Romy Boomsma dan geven curtain bangs een mooie afwisseling aan die lange, zware lokken. Met zoveel haar kun je best voor een wat dikkere pony gaan om juist wat luchtigheid te creëren.

Foto’s door Iris Dorine voor Palais en Anne Timmer voor Marie Claire.

Krullend haar

Krullend haar

Bij een lichte krul of een volle bos krullen geven curtain bangs een heel ander effect. Door de voorkant korter te knippen ontstaat er een wat stoerdere look dan alle krullen op één lengte. Doordat de krullen anders reageren wanneer ze op verschillende lengtes zijn geknipt, oogt je coupe wat losbandiger en dat vinden we leuk.

Foto’s van Arizona Muse (model en climate activist) en Chloé Chanté (actrice, model en fotograaf)

Fijner haar

Fijner haar

Ook bij wat fijner haar kunnen curtain bangs mooi zijn. Een wat dunnere pony geeft net wat meer speelsheid in het gezicht. En wat langere curtain bangs geven het haar het idee van meer volume zonder het hele haar in laagjes te knippen. Wanneer je je haren omhoog doet is het ook leuk dat er lekker casual wat plukjes losvallen.

Foto’s van Jane Birkin en Alexa Chung.