Mexico, Mexico City17 maart 2017, door Maartje

Bart Bouwt: Inspirerende interieur-stagrammers

Mexico, Mexico City, 17 maart 2017, door Maartje

Bart Bouwt: Inspirerende interieur-stagrammers

Moet je volgen, deze instagrammers (a.k.a. interieur-stagrammers), die de mooiste kleurrijke hippie-stijl interieurs de wereld inslingeren, vaak die van henzelf. Als bohemien je ding is, dan zit je hier snor, al gooiden we er voor de verhoudingen af en toe een stijlvol meer ingetogen rustpuntje doorheen. Een Scandinavisch lijstje én een lijstje met creatieve instagrammers uit eigen land is in the making, dat even terzijde.

@meneses75 - Eigenlijk is ze kapper, herstel: haarstylist, maar de Beverly Hills based Christina mag in plaats van ons kapsel, mooi ons huisje komen stileren. Druk van het instagrammen is ze niet, maar als er wat online komt, dan is het raak.

barts-boekje-Colby Tice

@colby_tice - Moeder van twee die, naar eigen zeggen, van 'planten, kleren, strand en bier' houdt. En dus waren we al op Colby voordat we zelfs maar één plaatje gezien hadden. Oke, dat is natuurlijk niet waar. Eerst kwamen de plaatjes, daarna de liefde en de kleurrijke happy lifestyle van Colby Tice Jaimer.

barts-boekje-Ball Claw and Vintage

@ball_and_claw_vintage - Hmmzzzz, helemaal zeker weten doe ik het niet, maar ik geloof dat het account van gay-koppel Joey en Mark, en natuurlijk hun kat Bridget, woonachtig in Jersey City (tegenover New York, verkozen tot de beste plek op aarde om te wonen). De twee richten hun huis in met een beetjevanalles. Een beetje boho, een beetje design. Wat zwart-wit maar ook veel kleur. Veel planten maar niet té. En ze re-posten het knappe spul van hun vrienden, waarvan je er hier in dit rijtje nog een aantal terug vindt. O! En de twee bliezen de hashtag #currentdesignsituation in. Klik daar maar eens op.

barts-boekje-Little Interior

@The Little Interior - Oke, eigenlijk is Little Interior een Australische kinderwinkel. En eigenlijk hebben we daar een andere website voor (Bartje) maar, maar!, The Little Interior is stiekem ook meer dan omtesmullen als er geen klein spul door je huis rent. Voor elk wat wils noemen we dat. Veel lichte tinten, beetje pastel, beetje vergrijst en wel overwogen interieurs. Omtesmullen, dus.

barts-boekje-a 1000 x better

&A1000xbetter - De in LA wonende Kirsten Blazek doet het beter. Om nou te zeggen 1000x beter gaat wat ver, maar top zijn haar creatieve, zeewindluchtige strandhuisstijl interieurs waar de bohemiam-bezem doorheen is gegaan sowieso.

barts-boekje-Haarkon

@Haarkon - PLANTEN. Alles is planten op de Haarkon pagina van de Britse India & Magnus. En ja, dat is inspirerend. Bovendien reist het duo - met dank aan hun 127K volgers gokken we - heel wat af om ter plekke foto's te maken van, juist, nog meer planten. Lekker consistent.

barts-boekje-Andrea G

@hunt.and.scavenge - Het is de schuld van de (volgens mij) symphatieke (nergens op gebaseerd, gut feeling) Andrea G. en haar vrij onbekende instagramfeed (een schamele 3675 volgers, veel te weinig) dat een groot deel van ons soon to be huis donkerblauw gelakt wordt. HOE mooi. Alles. Stay tuned. Gabrielle made me do it.

@skaynedesigns - Geen gesmokkel door Sharlene Kayne (meteen S): hier echt alleen kiekjes van haar eigen huis. Of ze zegt het er bij (dus toch gesmokkel). Vooral haar voorliefde voor Frida Kahlo (stijl) kunst springt in het oog. Yum.

barts-boekje-Henrik Nero

Henrik Nero - Onze Zweedse Henrik is bij uitstek hét bewijs dat zwart wit en grijs niet saai is, zelfs niet als je er, net als Henrik alleen bruin als steunkleur aan toevoegt (oke, er hangen ook ergens diepblauwe velours gordijnen in huis). Bruin van leer, bruin van hout en bruin van geroeste industrieel lampen. De kunst? Alleen maar mooie spullen. Aha. Scandinavisch design in het geval van Hendruk waarbij op geen enkel detail bespaard is, zo te zien. Prachtig.

@sara_lou_c - Sara houdt van pizza en is as we speak haar eigen Engelse Cottage aan het opknappen, alleen dat al.

barts-boekje-house of six interiors

House of Six Interiors - Nog een moeder, eentje van vier (!) in dit geval. Want tja, die hebben grote huizen nodig en zodra (een deel van) het kroost naar school gaat, is er, in het geval van Tanya in elk geval, prompt ook tijd en ruimte om 'los' te gaan op de eigen woning. House of Six Interiors is het resultaat van deze after school hours (of beter: during school hours) en hét bewijs dat een rommelig boho-huis kiddie proof kan zijn. Gigantisch veel kleden en poefen is het antwoord (lees: alles kan in de was), 'props' in de hoek en de muren vol schilderijen. Klaar.

barts-boekje-cerealmag

@cerealmag - Deze is natuurlijk wel een beetje gemakkelijk. Cereal Mag. Ja duh. Klopt.

@my.life.in.colour - Interieurstyliste, woont in LA, houdt van 'quirky', post veel kleur, doet de boho. Heb je er wel meer van my Gillian doet 'm lekker.

barts-boekje-rockettstgeorge

@rockettstgeorge - Jane uit Engeland copy paste eigenlijk alleen kiekjes van anderen. Maar hé, dat is oke. Want Jane heeft smaak dus prima wanneer zij alvast wat voorselectie doet. Dat doet ze namelijk ook voor haar interieurzaak Rockett St George: rockettstgeorge.co.uk, een yummie webshop die vanuit Engeland verscheept naar ons eigen land. Graag gedaan.

@househomemade - Op het eerste oog lijkt de instagramfeed van deze Amerikaanse red head moeder van twee op de feed van wel meer mensen uit dit lijstje. Maar Jessica heeft een verrassing up her sleede: ze geeft namelijk waanzinnig goede low budget tips om zelf thuis toe te passen! Niks geen suffe houtje-touwtje knip en plak praktijken, maar ontzettend stijlvolle tips en tricks die je écht wil.

barts-boekje-Liz_kamarul

@Liz_Kamarul - Liz komt uit Portland en Portland is een van de hipste steden op aard. Wist je nog niet? Dat is zo? Bovendien is het Portland-stijltje een lekker herkenbare: creatief-hippie met veel kleur, een boel macramé en met vrijwel enkel en alleen vlooienmarktvondsten. Op dat laatste gaat Liz prat: ze struint naar eigen zeggen iedere dag van de week markten en tweedehandswinkels af naar unieke matches waar ze niet alleen haar eigen huis mee optuigt, maar ook die van anderen. Wat we kunnen leren van Liz? Perfecte hoekjes in huis maak je niet door alles netjes naast elkaar te zetten, maar door het één gewoon pal voor het ander te hangen/ zetten/ stapelen.

barts-boekje-Dabito

Dabito - Kleurrijke Miami-Mexico vibes all over the place! Like a mega lot. Misschien iets minder voor de hand liggend om in je eigen huis toe te passen... Of niet natuurlijk. Beetje lef en een strippenkaart richting de verfafdeling van de Karwei, that's all it takes. 
@interiormilk - Ik ken eigenlijk niemand die Interior Milk niet zou moeten volgen.
barts-boekje-Fleamarketfab

@Fleamarketfab - Nog een bewijs dat het over vlooienmarkten struinen loont. Geduld is een schone zaak, wil je je hele toko zo vol krijgen als 'onze Jen': zij erfde namelijk naast een neusje voor de beste vondsten, een deel van de vondsten van haar moeder. De twee zijn de beroerdste niet: ze runnen een pracht van een webshop waar je hun tweedehandsjes en die van derden aan kunt schaffen: Flea Market Fab.Style

@nordikspace - Witte Scandinavische goodness? Check deze. Niks niet saai nie.

barts-boekje-Lily Oscar

@LilyOscarInterior - Zweden en hun huizen = a match made in heaven. Dat geldt ook voor het huis van het koppel Lily en Oscar, al gaan zij nu eens niet voor het wel bekende witter dan wit stijltje (hoewel hun Scandinavische thuisbasis toch onmiskenbaar door de kiekjes sijpelt). De twee verkopen vrijwel alles van hun instagramfeed in de gelijknamige winkel: Lily Oscar.

@KylaMagrathInteriors - Kyla is ook nog maar net begonnen met instragrammen, maar she had us eveneens dankzij haar voorliefde voor De Donkerblauwe Muur.

barts-boekje-designforhome

@_designforhome_ - Nog zo iemand die zijn instagramfeed als inspiratiepagina gebruikt. Mag van ons. Geen probleem. Wirwar van beelden met één consistentie: alles knap. Deze instagram heeft geen 'bio', maar er komen regelmatig zoete kinderkamers voorbij, dus we gokken een (soon to be) moeder.

barts-boekje-cowboy kate

@cowboykate_ - Bart hartje het zwarte huis van Kate.

@apartmenttherapy - Ruim een miljoen volgers, zit jij ook vast al tussen. Nee? Zonde.

barts-boekje-banks_of_the_wabash

@banks_of_the_wabash - Wendy houdt van oude huizen, bruine kunst en De Blauwe Muur. Ik ook.

@ericareitman - ook leuk, al vind ik de tekst in haar bio wat al te agressief.

Daar laten we het even bij. Voor nu.