Nederland12 november 2017, door Maartje

It Flinkeboskje + Flinkefarm, Friesland Little Escapes

Nederland, 12 november 2017, door Maartje

It Flinkeboskje + Flinkefarm, Friesland Little Escapes

Eigenaren Rixt en Arjan Siersma ontmoetten elkaar op Curaçao, werden verliefd, trouwden en kregen drie kinderen, alles op het eiland. Terug naar Nederland hoefden ze niet zo nodig. Totdat de zus van Rixt haar een link stuurde van een Friese boerderij die te koop stond. Dat was interessant en de kids naar school in Nederland, daar was eigenlijk ook weinig mis mee. Van het een kwam het ander, de boerderij werd gekocht, er werd gepakt en naar het koude Nederland verhuisd, de boerderij werd eigenhandig – beeldschoon! – ingericht en er werd niet meer achteromgekeken. Tegenwoordig zijn er twee vakantie- en evenementenboerderijen op hun terrein. Een ontdek-je-plekje op de fijnste vakantie manier mogelijk, in eigen land. Rust, natuur én moois om je heen. Wat wilt een mens nog meer?

It Flinkeboskje

It Flinkeboskje

Flinkefarm, waar ze zelf wonen en waar ze een vintage-interieurwinkel runnen en waar regelmatig een partijtje wordt gehouden, en It Flinkeboskje, waarin twee vakantiehuizen schuilen. Het Voorhuis is geschikt voor zes personen. Er is een keuken, een knappe woonkamer en een bibliotheek- kamer op de begane grond. Boven zijn drie slaapkamers.

Beeld Hans Mossel

Meer van dit zien? Check dan even hier en zie Little Escapes het boek!

Het Achterhuis - Sip en Clara Pop-up

Het Achterhuis - Sip en Clara Pop-up

In het Achterhuis kan met de wat grotere gezinnen gelogeerd worden. Dat wil je, dat logeren, maar houd ook de Instagram van Flinkeboske in de smiezen: Rixt en haar zus Claartje organiseren regelmatig de leukste en meest smaakvolle evenementen. Vintage- en food-markets, yoga- en mindfullnesscursussen en het is dé plek om te onthouden voor een onvergetelijke boerenbruiloft in de fantastische schuur, zo mooi is het er.

Het woord smaakvol is van toepassing door (en om) het hele erf van het vakantieboerderij heen. Dat vinden we, net als vele andere, en dus besloten Rixt en Claartje er iets mee te doen. Er werd een heuse pop-up store (here to stay, aub) gemaakt welke een vertaalslag weergeeft van de smaak van de slimme koppen. Een handjevol aandacht, boel liefde en ook een beetje eigenzinnigheid wordt in hun project gestopt. En dat resulteert in een knap staaltje winkel. Is wel te stellen. Vintage en retro frutsels maken het een lading aan moois om tijdens je bezoek doorheen te snuffelen.

It Flinkeboskje