Nederland, Friesland11 augustus 2021, door Maartje

Little Escapes: Het kleine paradijs Easterein

Nederland, Friesland, 11 augustus 2021, door Maartje

Little Escapes: Het kleine paradijs Easterein

Het is een behoorlijk stuk zigzaggen door de Friese landerijen en nét wanneer je denkt: hier kan het toch nooit zijn?, staat er een piepklein bord in de berm dat Het Kleine Paradijs leest. Daaaaar moet je wezen voor een uniek 'stukje' Friesland, of zelf een uniek stuk Nederland. Een kleurrijke vakantie-feest in eigen land, en echt niet alleen leuk voor kinderen.

Het kleine paradijs

Het kleine paradijs

Dus toch goed. Dat Kleine Paradijs is precies dat en vooral in de zomermaanden een hit voor een romantisch weekend in de natuur. Er zijn boomhutten omsingeld door kippen en ganzen, er zijn yurts op het voorterrein en er is een meer dan comfortabel nieuw hoogtepunt: het rode ‘kerkje’, klaargestoomd voor de koudste nachten van het jaar.

Meer romantisch ga je het echt niet krijgen, en waar boomhutten, yurts en ‘te midden van het weidse niets’ misschien vooral lonkt voor gezinnen, is het tegenovergestelde (ook) waar: Het Kleine Paradijs ontvangt het kleine spul in de vakanties graag, maar daarbuiten mogen  ze  net zo lief (nog liever) vooral mikken op rustzoekers. Natuurliefhebbers. Lezers (lees: iedereen die zich eens lekker met een  boek terug wil trekken). Dáár is het Kleine paradijs dus ook helemaal perfect voor.

Let wel: boomhutten, schommels, kerkjes, vrije natuur – dat klinkt als het paradijs voor kinderen, nietwaar? Niets is minder waar: Het Kleine Paradijs verkoopt zichzelf als adres voor rustzoekers. Voor gasten die willen genieten van de natuur, stilte, retraites en authentieke overnachtingsmogelijkheden.

Je kunt sinds kort zelfs gebruik maken van een houtgestookte buitensauna. Je neemt dan zelf wel een groot badlaken, badslippers en een badjas mee! Kosten voor 2 u €15,-. Vooraf reserveren is raadzaam.

En je bent dus dichtbij al het leuk dat Friesland te bieden heeft. Meer Friesland? Hebben we en hier lees je het