Nederland, Limburg13 juli 2023, door Bo Peters

Goed Italiaans eten bij Terra Nova in Limburg, Roermond

Nederland, Limburg, 13 juli 2023, door Bo Peters

Goed Italiaans eten bij Terra Nova in Limburg, Roermond

Van pasta tot aan risotto, sisisi. Kom maar door. Uiteraard reizen we het allerliefst af naar Italië om Italiaans eten te nuttigen, maar als we dan toch in Nederland zijn & verblijven, dan kiezen we de beste parels uit. Zodat je je even waant in Italië. We hoorden van de little birds (dankdankdank!) over deze Italiaan in het zuiden van ons land en reisden er naartoe. Om vervolgens onze vingers af te likken bij al dat eten. Waar oh waar je mot wezen? Bij Terra Nova in Roermond, Midden-Limburg.

Terra Nova in Limburg

Terra Nova in Limburg

Roermond (op z’n Limburgs: Remunj, daar scoor je hier punten mee) ligt aan de rivieren de Roer & Maas. Het kenmerkt zich door een wirwar aan eeuwenoude straten en steegjes. En de roerkade is al eeuwenlang het dankbaar epicentrum van de stad. Sinds 2022 huist aan een zijstraat van deze roerkade Terra Nova – aan de Koolstraat, om precies te zijn. Van buiten is Terra Nova een plaatje om te zien en hier zit je – wanneer de zomermaanden aangebroken zijn – heerlijk in de zon op het smalle terras. Van binnen is het een jewelste aan knusheid & romantiek. Hier ga je heen voor een avond lang tafelen met je lievelingsmens. Rode velvetstoelen, glas-en-lood ramen, donkere- en schemerige hoekjes en een waanzinnige (kunst) boom in het midden van het restaurant zorgen voor de juiste ingrediënten voor een Romantische Avond. Met hoofdletters ja. Beeld je in dat op de achtergrond een playlist – zonder dat het té cheesy wordt – draait met Italiaanse muziek en voilà: niks meer aan doen, dachten we zo.

Naar Terra Nova ga je als liefhebber van de klassieke Italiaanse keuken. Geen pizzeria (en dus ook geen pizza’s op het menu), maar wel verrukkelijk goed eten. Voor je Italiaanse cravings. Wat er dan zoal op dat menu prijkt? Linguine vongole (met rode peper, peterselie en uiteraard veel knoflook), scorfano con peperonata (ofwel: roodbaarsfilet) en ossobuco alla milanse (zacht gegaarde kalfsschenkel). Vergeet niet te starten met de burrata salade (to die for) en af te sluiten met een formaggi Nizet (kaasplank van de befaamde kaaswinkel in Roermond). Die je zo, hup, op je heupen kan plakken, maar goed… wie klaagt daarover in een Italiaans restaurant? Eigenlijk prijken al die gerechten die we zo weten te waarderen van de Italiaanse keuken op het menu. Geen paniek als je nu keuzestress voelt opkomen; alles is steevast goed en lekker. Hebben we ons laten verzekeren. Kanniemissen dus. Een must? Als je dan toch mag kiezen, ga op een donderdag. We roepen namelijk: seafood Thursday. Iedere laatste donderdag van de maand geniet je van kraakverse vis, schaal- en schelpdieren. Vergeet daarbij niet om een flesje rood of wit uit de wijnwand (een heuse wijnwand ja) te bestellen en af te sluiten met een huisgemaakte grappa.

Terra Nova is een heerlijk Italiaans restaurant, wat te midden van Roermond een fijne aanvulling is. Het hele jaar door. Reserveer van te voren om verzekerd te zijn van een plek, want die little birds hebben hun werk goed gedaan en Terra Nova is populair. Wat we snappen.