Nederland, Limburg13 oktober 2022, door Bo Peters

Tante Tilly is een brasserie met een vintage twist in het historische Roermond

Nederland, Limburg, 13 oktober 2022, door Bo Peters

Tante Tilly is een brasserie met een vintage twist in het historische Roermond

In het historisch centrum van Roermond vind je Tante Tilly. Net, net, net geopenend (sept 2022), dus helemaal aan jou om te ontdekken. Eerder schreven we al over Mr. Sammi, en in diezelfde lijn qua leuk en lekkerheid gaat Tante Tilly verder, want het is van dezelfde eigenaar. Een brasserie for everybody. Ofwel; een klassieke brasserie, maar met een vintage twist. Zo zouden we Tante Tilly omschrijven. Al slenterend door de brede, lange lanen van het gezellige centrum stuit je op Tante Tilly. En daar blijf je, vanzelfsprekend, plakken.

Tante Tilly

Tante Tilly

Het concept van Tante Tilly is – met een knipoog – geïnspireerd op het verhaal van Roermonds eerste feministe en Nederlands eerste, vrouwelijke raadslid, Mathilda Haan. Die werd namelijk liefkozend door de familie ‘Tante Tilly’ genoemd. Het ouderlijk huis van ‘Tanty Tilly’ ligt lijnrecht tegenover de brasserie. Één en één is twee en voilà: zo werd de naam van de brasserie gevonden. Wat je kunt vinden bij Tante Tilly? Gezelligheid, goed eten tussen 10.30-22.30 uur en een aantrekkelijk interieur. Je stapt binnen en je weet niet waar je moet kijken. Denk aan contrasterende kleuren met gewaagde kleurencombinaties, veren (ja echt, veel!), vintage meubelen, aaibaar behang en verse bloemen. Rijk, warm en gezellig. Het minimalistische is bij deze brasserie volledig aan de kant gegooid, ook wel eens lekker, en je wordt omringt door een warm en kleurrijk interieur. Bonter dan bont, en toch passend bij elkaar. Inspiratie alom. We like.

Bij het maken van een keuze tussen alle gerechten van de kaart wordt het moeilijk. Goed nieuws: er bestaat de optie tot een shared dining menu bestaande uit allerlei verschillende warme en koude gerechten. Denk aan gerechten als zacht gegaarde zalm bereid op Thaise wijze, geroosterde knolselderij en runderenentrecote met chimichurri. Met toetjes included, uiteraard. Tegen een kaasplank zeggen we namelijk nooit nee. Binnenstappen bij Tante Tilly is blij worden. Dus doen. Gooi die tafel vol eten, laat je onderdompelen in de vintage sferen en bestel een goed glas wijn en verzeker jezelf van een fijn moment. Gegarandeerd dat je de volgende keer terug komt. Voor een volgende ronde gerechten.