Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
24 June 2019
  • 26-05-2019
  • (b)Art, Nieuw

Je beste reismaatje: Fjällräven Kånken Art

Je beste reismaatje: Fjällräven Kånken Art

Fjäll-wat? Fjällräven, op z’n Zweeds, u weet wel, dat kleurrijke rugzakkenmerk-plus met het poolvos-logo (poolvos, dat is de fjällräven op z’n Zweeds, weet je dat ook weer). Rugzakkenmerk-plus, want hoewel de o zo waanzinnig leuke en praktische, stevige rugzakken en rugzakjes in alle kleuren van de regenboog – Kånken heten die gezelligerds – de paradepaardjes zijn van het merk, is er meer...

De ontdekkingstocht naar die ‘plus’ begon, voor ondergetekende in elk geval, in de Fjällräven flagship store aan de Rozengracht. Daar hangen ontelbaar veel tassen in alle snoepkleuren van de regenboog. U begrijpt: kiezen was schier onmogelijk. En dus togen we - zonder tassie - weer naar huis (want keuzestress). Om online nog even verder te denken. Waar we op de limited edition versie van de Kånken stuitten. Verkocht.

FJÄLLRÄVEN

Nog even terug, voor wat meer umfelt, toch leuk als het zo'n klassieker betreft: in 1960 vond de Zweed Åke Nordin (spreek dat maar eens uit) dat het gemak en de functionaliteit van outdoor producten wel wat beter kon, want heus geen overbodige luxe in outdoor-land-bij-uitstek-Zweden. Hij dook de kelder van zijn huis in de Zweedse stad Örnsköldsvik (oké, spreek dát maar eens uit) in en begon daar met zijn Fjällräven a.k.a. Poolvos. Het idee van Åke: tijdloze, functionele, duurzame en toch aantrekkelijke outdoor producten maken. En inspiratie bieden aan iedereen die naar buiten wil, de paden op, de lanen in. Dat duurzaam is belangrijk: bij Åke – en ruim vijftig jaar later bij iedereen werkzaam voor Fjällräven – stond en staat het verantwoordelijk omgaan met mens, dier en natuur hoog in het vaandel. Dat ademt het merk, en zo hoort het. Dat geldt voor eerder genoemde, snoep- herstel, rugzakken met de stevige achterkant (om op je rugzak te kunnen zitten na een stevig potje hiken) maar ook voor die plus van het verhaal: je-wil-het-poncho’s, je-wil-ze-parka’s, tenten, slaapzakken en outdoor accessoires.

Shoppen doe je 'm hier (hij is er ook in het mini voor je kleintje!)