Engeland, Londen4 mei 2021, door Toine Legters

K West Hotel & Spa Londen

Engeland, Londen, 4 mei 2021, door Toine Legters

K West Hotel & Spa Londen

Oh boy, how we love een klasse-hotel op een toplocatie! En man, lord knows dat we dól zijn op Londen. En dus gingen we met de trein, binnen 4 uur (!!!), van hartje 020 naar hartje Londen City, op zoek naar de beste plekken om te verblijven.  Zo gezegd, zo gedaan en we konden dan ook niet heen om K West Hotel & Spa. Dat het allemaal heeft: heerlijke bedden, heerlijker eten en de heerlijkste cocktails, optredens, en oh ja, vergeet die Spa en een immense gym zeker niet. K West Hotel & Spa, centraal, dichtbij alles, maar eigenlijk vind je er alles dat je nodig hebt. Of je nu wilt relaxen in bed of de spa of je energie kwijt wilt in de gym of al dansend bij een optreden.

Music baby

Music baby

Naar het K West Hotel & Spa London wilden, en willen we, vooral vanwege de alom bejubelde spa in het hotel. Die spa won namelijk meerdere prijzen en wat blijkt: dat is terecht. Maar daar komen we zo nog op terug. Allereerst is het namelijk goed te weten dat K West geen K-klap te maken heeft met de man van Kim, gelukkig. Al heeft het hotel wél een gedegen muzikale geschiedenis: het huis in een voormalig BBC-gebouw waar o.a. Bob Marley ooit speelde, is tegenwoordig een strak en modern hotel waar je met enige regelmaat in het weekend een DJ achter een draaitafel spot of als je meer geluk hebt ook gewoon een concert bezoekt.

Fris voor de ogen, fris op de tong

Fris voor de ogen, fris op de tong

De enorme glazen pui van het pand geeft al voordat je binnen bent weg wat je achter die façade aantreft: een open, fris, modern, strak en bovenal o zo vriendelijk hotel. De nieuwe luxe zeg maar. Van die luxe die er wel een beetje, maar niet té veel bovenop ligt en waarin iedereen zich happy voelt om even te crashen. Doe je dat, crashen bij het K West Hotel, zorg dan ook dat je een borrel doet in de Studio Bar en sla vooral ook het uitgebreide ontbijt niet over.

Ontbijt en lunch komen uit de Studio Kitchen geserveerd met een slice of glamour and a side-order of cool, perfect matchend met het hotel zelf dus. Het eten wordt ook in de kamers geserveerd zodat je het op kunt peuzelen in je fluffy, superlichte badjas, met je gat op het beste bedlinnen money can buy – niks meer aan doen. Nachtmutsje? Duik de Studio Bar in en ga niet weg zonder de Porn Star Martini te proberen.

Spa en Fit

Spa en Fit

En ga naar de kelder. Want hier, in de catacomben van het historische doch coole pand, huist een meer dan fijne spa met een menu-kaart waar je U tegen zegt: facials, full body, maar je kunt ook naar de nail bar of de relax room in. Er is een kruiden-stoomkamer, hydrotherapie zwembad en Londen’s eerste ‘snow room’. – een soort sneeuwwitte Narnia-eske behandelingskamer.

Liever inspannen dan ontspannen: they won’t leave you hanging. In het hotel vind je een gym en dat is er niet zomaar een. de K Fit gym is de grootste die een hotel in de UK heeft. Als gast kun je er zo binnenlopen en direct zwaaien met kettle bells of aan de cardio. En ja, na een intensieve sessie is die heerlijke spa er nog steeds en voelt een behandeling nog beter.

Location, location, location

Location, location, location

De locatie in West-Londen is top, lopend in tien minuten naar Notting Hill, vijf minuten naar Westfield London (shoppen!) dichtbij Hyde Park, Kensington en West End. Verschillende podia om de hoek voor als K West op dat moment zelf geen gig heeft. Verder weg om te shoppen of andere fijne Londense hoeken te ontdekken lukt je ook in no time met de tube die je 24/7 naar Covent Garden, Bond Street, Oxford Circus of waar je dan ook maar heen wilt brengt.

Kortom: K West Hotel & Spa is rust, stilte en relaxed in een moderne, urban vibe met een dash of glamour.