20 januari 2018, door Maartje

Kalinka Kids

20 januari 2018, door Maartje

Kalinka Kids

We zijn hier vást niet de enige die baby's in gehaakte vesten, jassen, broeken en pakjes om op te vreten vinden. En komt er weer eens zo'n merk voorbij dat het op zijn goed, beter, best doet, dan zijn we al helemaal fan. Eén van die merken die op ons netvlies kwam, is het uit Bulgarije afkomstige Kalinka Kids.

 

 

Beeldschoon in al zijn eenvoud eigenlijk, dat is Kalinka. Klassiek in vooral neutrale kleuren, alles hand gebreid en alleen voor de allerkleinsten: van pasgeboren tot 2 jaar. Dat breien gebeurd met 100% Merinowol uit Peru en het gebruikte garen staat bekend om het comfort en de zachtheid – geen prikkende huidjes dus.

Eigenaresse Kalinka breidt en haakt zelf ook mee, maar dat doet ze niet alleen. Dat zou niet te doen zijn. Nee, ze schakelde haar grootmoeders in om mee te werken. De oma’s introduceerden eeuwenoude breitradities waarvan de hoe en wat generatie op generatie doorgegeven worden. Vinden we mooi. Of daar nog een gedachte achter zit? Ja. Alle Kalinka knits voor kids moeten zowel eenvoudig als romantisch zijn. Luxe én comfortabel. En met best wel een fikse hang naar het verleden. Tikkie jaren ’70, op de beste manier mogelijk. Kortom: fan.

Kalinka Kids