Nederland, Utrecht4 november 2022, door Nina van Hilst

Kasvio, vegan restaurant in een kathedraal in Utrecht

Nederland, Utrecht, 4 november 2022, door Nina van Hilst

Kasvio, vegan restaurant in een kathedraal in Utrecht

Eten op een bijzondere locatie met een duurzaam hart? Metaal Kathedraal in Utrecht is een duurzame hub met inspirerende evenementen en workshops. In deze voormalige kathedraal huist ook plant-based restaurant genaamd Kasvio. Geen simpele soepjes en salade maar casual fine dining in een toffe, industriële omgeving. Oftewel, een knap bord met heerlijk vegan eten.

 

Wil je Utrecht juist uit? Ook Bij de Tuinman en De Veldkeuken is het heerlijk vertoeven.

Kasvio

Kasvio

Bij Kasvio staat duurzaamheid voorop. Zo koken ze met de seizoenen mee, met biologische ingrediënten van lokale kleinschalige boeren en hand geplukte kruiden uit eigen tuin. En gelukkig gaat al dat goeds voor de planeet ook hand in hand met een heleboel smaak. Want dat is tenslotte waarom je uit eten gaat. Chef Mari Pitkänen kookt verrassende combinaties op fine dining niveau. Gerechten waarbij je regelmatig zult zeggen “wat is dit nou?” tot “wow!”. Veganistisch krijgt hier een hele nieuwe betekenis en we like it.

Kasvio is geopend op donderdag en vrijdag voor diner en in het weekend ook voor lunch. In de zomer hebben ze een terras.