Colombia, Salento1 maart 2022, door Michel + Renske

Dreams come true bij Kawa Hotel in Salento Colombia

Colombia, Salento, 1 maart 2022, door Michel + Renske

Dreams come true bij Kawa Hotel in Salento Colombia

Prachtige uitzichten en heerlijk ontspannen, Kawa Hotel is een dream come true. Ga je naar Salento dan is dit de plaats waar je moet neerstrijken. Kawa hotel ligt op een uur afstand van de luchthaven Pereira. Wat dit hotel zo bijzonder maakt? Vanuit je hotelkamer en de gemeenschappelijke ruimtes kijk je uit op een prachtige vallei en heb je elke dag een stunning uitzicht.

Hangmat, hottub en knus interieur

Hangmat, hottub en knus interieur

Bij het hotel kan je kiezen voor een kamer in het hoofdgebouw of een  losstaand huisje – wat ons betreft ga je voor die laatste. De prachtigste cabines zijn gebouwd op palen en voorzien van hangmat, hottub en knus interieur. Een droom, want vanuit het bad kijk je zo uit op al het groen van de vallei. Bij Kawa hotel is er de optie voor het krijgen van een babybedje bij je kamer, wat erg uniek is voor dit land. In Colombia is het namelijk normaal dat kinderen tot ongeveer 2 jaar bij de ouders in bed liggen.

Goede start

Goede start

Je dag begint bij Kawa altijd goed, het ontbijt is om door een ringetje te halen. Genoeg keuze, van eitjes tot pancakes en french toast. Dit alles gemaakt door vijf zorgzame dames die in de keuken de scepter zwaaien. ‘s Avonds is er de mogelijkheid om een tafeltje te reserveren voor een heerlijk diner bij het haardvuur. De ravioli, de empanadas en arepas zijn een must try. Om het diner helemaal in stijl af te sluiten kan je na het eten op de vide van de living nog in het bubbelbad springen.

Knus jungle pad

Knus jungle pad

Naast alle rust van de groene omgeving kent Kawa een top locatie. Via een knus jungle pad loop je binnen vijf minuten naar het dorp. Dat is zowel overdag als ‘s avonds prima te doen qua veiligheid.

Ontspanning tijdens je reis

Ontspanning tijdens je reis

Toe aan ontspanning tijdens je reis? Het hotel biedt services die je hierbij helpen. Heerlijke massages voor nog geen twintig euro, de service om te wassen en een app nummer waar constant iemand actief is om voor jou een driver / pick up te regelen. Waar je ook bent, van coffee farm tot dorp; ze halen je op – wat toch weer een stukje ontzorgt. Erg typisch, alle mensen van Kawa zijn trouwens enorm lief en behulpzaam. Een feest om bij hen te logeren.

Genoeg te zien

Genoeg te zien

Als we je een tip mogen geven; plan genoeg tijd in voor een bezoek aan Kawa hotel, want er is genoeg te doen en te zien in het dorp. Denk bijvoorbeeld aan de bekende Cocora vallei en andere leuke dagtrips. Daarnaast is het heerlijk om door het dorp te slenteren en daar een kop koffie te drinken. Wij raden drie nachten aan. Bij aankomst op de airport Pereira kan je via Kawa een transfer boeken.