Colombia, Minca1 maart 2022, door Michel + Renske

De 5 leukste stekjes van het Colombiaanse bergdorp Minca

Colombia, Minca, 1 maart 2022, door Michel + Renske

De 5 leukste stekjes van het Colombiaanse bergdorp Minca

Lief en schattig, zo kan je het Colombiaanse bergdorp Minca het beste omschrijven. Het dorp telt maar 800 inwoners, waarbij een kleine gemeenschap fijn eten en drinken aan toeristen serveert in pakweg 4 straatjes. Het dorp ligt volledig in het groen en heeft een tropisch klimaat, lekker zonnig maar ook groen en vochtig. Perfect om een paar dagen te vertoeven. Bij deze stekjes kun je neerstrijken voor wat lekkers.

 

Caficosta - coffee shop

Caficosta - coffee shop

Bij Caficosta krijg je heerlijke koffie, sterk, pittig; dus perfect om je de hele dag op te laten vlammen. Ook hebben ze bij Caficosta alle moderne varianten, zoals iced koffie. Daarnaast hebben ze een generator, dus mocht het dorpje zonder stroom komen te staan dan kan je hier alsnog terecht voor je shot. Toch good to know, dachten wij zo.

La Miga Panaderia

La Miga Panaderia

Dé bakker van het dorp als je het ons vraagt. Hier bakken ze elke ochtend vroeg de lekkerste zuurdesembroden (jawel!) en heerlijke andere lekkernijen. Stokbrood, ciabatta, chocoladebroodjes, you name it, they have it. Dagelijks een ander aanbod dus je kan elke ochtend lekker langsgaan.

Duni Café

Duni Café

Een heerlijk hippie tentje dat eerder op een soort boomhut lijkt. Hier haal je de lekkerste gezonde ontbijtjes, lunch en fijne koffie – daarnaast ook genoeg shakes, sappen en andere gezonde dingen. Je kunt heerlijk op het terras zitten of lekker binnen aanschuiven aan de bar of andere zitjes. Let op het is klein en daarom snel vol.

Amora Cocina Saludable

Amora Cocina Saludable

Op het hoekje van de hoofdstraat vind je Amora. Een heerlijk stekkie waar je vooral lekker buiten zit en mensen kijkt. In de keuken worden gezonde dingen bereidt, denk aan acai bowl, stokbroodjes met groente en hummus en verse sappen.

The Lazy Cat

The Lazy Cat

Bij de Lazy Cat zit je goed voor een vette hap. Van knapperige nachos tot vette burgers. Daarnaast staan er heerlijke smoothies en lekkere cocktails op het menu. Als je achter op het terras zit heb je grote kans om een enorme leguaan in de boom te spotten.