Hampton Court Palace: het leukste uitje voor het hele gezin net buiten Londen

Engeland, Londen, 4 juni 2023, door Merche Ariza Gallego

Hampton Court Palace: het leukste uitje voor het hele gezin net buiten Londen

'When a man is tired of London, he is tired of life'. Londen blijft magisch, maar na zoveel keer langs de Big Ben of de Tower of London gelopen te hebben ben je het niet zozeer beu, maar wil je weleens wat anders zien. Net buiten Londen zit Hampton Court Palace, het 'subtiele' stulpje van de infamous koning Henrik VIII van Engeland. Dit zou zomaar eens de leukste dagtrip voor het hele gezin kunnen zijn (vinden wij in ieder geval wel). Tussen het historische kasteel, spookachtige verhalen en prachtige tuinen zit voor ieder wel wat wils.

Het kasteel van koning Henri VIII

Het kasteel van koning Henri VIII

Een van de meeste beruchte – of eigenlijk dé beruchtste – koning van Engeland was Henri VIII. Weet je wel, die man die zijn echtgenoten helaas letterlijk een kopje kleiner maakte. Vreselijke vent, maar hij smaak had hij zeker wat betreft dit gigantische paleis. Van zijn ‘Great Hall’ en de keukens in Tudor-stijl ben je wel even stil, en dat hebben we het nog niet eens gehad over de buitenkant of de sprookjesachtige tuinen.

Of je nou fan bent van geschiedenis of niet: Hampton Court Palace is een bezoek waard. Al is het alleen maar om voor een moment in te beelden hoe het leven destijds was, of om over al het drama rondom het leven van deze koning, zijn familie en de hofhouding te leren. Plus, hoe leuk is het voor je kids om een écht kasteel te bezoeken?

Net buiten Londen

Net buiten Londen

Je hoeft geen wereldreis te maken om bij Hampton Court Palace te komen. Er zijn meerdere opties. Zo kan je met de trein vanaf London Waterloo (die elke 30 minuten vertrekt) richting het paleis in zone 6. En ja, je kan gewoon met je Oyster-card inchecken. Handig!

Of pak de bus vanaf Richmond en Kingston. Metro is er helaas niet, maar wat je wel kunt doen is de tube pakken naar Wimbledon of Richmond en vanuit daar verder gaan met een bus. Moeilijk is het gelukkig niet.

Maar de allerleukste optie: per boot! Vanaf Central London kun in de zomer naar Hampton Court Palace varen. We moeten er wel bijzeggen: snel gaat het niet. Vanaf Westminster doet de boot er vier uur over (zie je wel veel leuke dingen!) en vanaf Richmond twee uur. Toch maar de bus pakken dan?

Voor actuele prijzen en info kun je naar de website van Hampton Court Palace.