Engeland, Londen16 december 2022, door Merche Ariza Gallego

Knusse barretjes en restaurants voor een kerstlunch of diner in Londen

Engeland, Londen, 16 december 2022, door Merche Ariza Gallego

Knusse barretjes en restaurants voor een kerstlunch of diner in Londen

Als je het ultieme kerstgevoel wilt beleven, moet je in december in Londen zijn. De Engelsen pakken namelijk groots uit met kerstdecoraties, smakelijke kerstmenu's en de mooiste schaatsbanen. Het is ├ęcht onmogelijk om de kerstsfeer niet te proeven als je in hartje Londen bent. Maar, waar moet je naartoe voor een gezellige (kerst)lunch of een hapje eten? Daar weten wij natuurlijk wel raad mee. Scroll maar gauw naar beneden voor de leukste en vooral sfeervolste plekken om uit te proberen in Londen.

The Pelican

The Pelican

In West Londen zit de pub die niet zomaar een pub is: het is een chique pub. Het is de ideale middenweg: de gezelligheid van een drukke bar en een goed restaurant. We hebben het over The Pelican, een favoriet bij behoorlijk wat Londenaren.

Is het de knusse inrichting of toch het heerlijke eten? Wij geloven heilig dat het een combinatie is van die twee. Eigenlijk kan elk hoekje van deze pub zo in een interieurmagazine, maar het eten doet hier zeer zeker niet aan onder. Het is wel zo dat reserveren op tijd moet gebeuren, want wij zijn niet de enigen die de magie van The Pelican hebben ontdekt.

Brat x Climpson's Arch

Brat x Climpson's Arch

Een echte foodie heeft de naam Brat vast en zeker op zijn radar staan, want ie-der-een wil in dit restaurant eten. Dat is terug te zien aan de reserveringen: altijd vol wanneer je in net in Londen bent.

Er is hoop, want Brat heeft een nieuwe pop-up in Hackey in Oost Londen en die is zeker de moeite waard om te bezoeken. Waar Brat in Shoreditch bekend staat als meer fine dining, is Brat x Climpson’s Arch een stuk toegankelijker (en betaalbaarder). De pop-up focust zich op eten van de grill, met een verrassend menu wat dagelijks wisselt. Probeer een plekje binnen te bemachtigen, want dat is een en al knusheid en gezelligheid. Dikke tip!

The Hunter's Moon

The Hunter's Moon

Een knusse pub kunnen wij altijd waarderen. The Hunter’s Moon in Zuidwest Londen is the best of both worlds, namelijk een restaurant en pub ineen. Het voorste gedeelte van het pand is een gezellige pub, waar op de vrijdagavond de nodige after work pilsjes worden gedronken.

In het achterste gedeelte vind je een gezellige eetzaal, waar ze traditioneel Brits eten serveren zoals Beef Wellington en de nodige kerstgerechten als Christmas pudding en kalkoen.