Nederland3 november 2020, door Imara Milatz

Kids to go: 5 keer favoriete kidsproof plekken volgens Faye Bóné

Nederland, 3 november 2020, door Imara Milatz

Kids to go: 5 keer favoriete kidsproof plekken volgens Faye Bóné

We love een nieuw 'ontdek-je-plekje' en zeker ook een oude favoriet. Ook met het kroost. Of: juist met het kroost. Precies daarmee stampen we dat Kids to Go van ons lekker vol. Waarmee? De (soms letterlijk) lekkerste plekken om te trotseren met alle kids. Van het gezelligste thuisentertainment, leuks om het kleine spul mee zoet te houden en the best of the best tips om wat extra bonustijd mee in te vullen.

 

 

Hoogste tijd om ook onze leukste mede-ouders (vinden wij) aan de tand te voelen. Mensen die, net als wij, het belangrijk vinden dat het kleine spul het leuk heeft, maar zijzelf ook. Tijd voor een vragenvuur. De favoriete plekken van Faye Bóné deze keer. Natuurlijk, Faye, dat kon niet missen. Omdat Faye met drie mini's al enige ervaring met de beste (up-to-date) adressen heeft. Komt 'ie:

 

Duinvermaak, Bergen

Duinvermaak, Bergen

Met de rode blossen nog op de wangen van een rondje door de duinen, het gezellig warme Duinvermaak in Bergen binnenwandelen: noem het een ideale herfstdag. Al helemaal als je hem afsluit met een heerlijke pannenkoek. En daarvoor reizen we graag voor een dagje naar Bergen af. Want kijk nou eens hoe knap Duinvermaak erbij staat te zijn. En van binnen is het niet anders: hier zijn de ramen hoog (veel licht), de stoelen heerlijk vintage-looking en het een en ander is omhuld door een lekker ouderwetse lik verf. Een beetje vergane glorie, maar dan op de goeie manier. Oh en de kids raken niet uitgepraat over de speeltuin van Duinvermaak, want ook die is er.

Duinvermaak

 

Hans & Grietje, Zeewolde

Hans & Grietje, Zeewolde

Oke, toegegeven: het is een speelpark. En speelparken blijven speelparken… Maar soms moet je gewoon tot een compromis komen met de kids en dan is Hans & Grietje in Zeewolde the best speelpark out there. Met haar mega grote speeltuin kan het zomaar zijn dat je de kids een hele dag kwijt bent. Niet erg, want dan trek je je zelf gewoon terug in… Het Huis van Hans & Griet, waar het een en ander fantastisch is ingericht. Mocht het weer het toelaten, dan is er ook een speurtocht in het bos te doen. Maakt het sprookjesverhaal helemaal compleet.

 

Hans & Grietje

Happy Happy Joy Joy, Amsterdam

Happy Happy Joy Joy, Amsterdam

We hebben ‘m hier al vaak (heel vaak) bejubeld: HappyHappyJoyJoy Amsterdam. We zijn de enige niet hoor: de Aziatische fastfood club in Amsterdam – onze hoofdstad kent inmiddels een locatie in Zuid, Oost en West – is geliefd bij velen. Logisch: je eet er uitgebreid of snel, er is altijd iets wat iedereen lekker vind (voor groot en klein) en je kunt het zo duur (goedkoop) maken als je zelf wilt. En het grootste voordeel voor la familia moet nog komen: waanzinnig concept voor de kids. Allemaal kleine hapjes. It’s a win. Niemand die met een boze blik naar zijn bord hoeft te stare, HHJJ heeft voor iedereen wel wat op de kaart staan.

Happy Happy Joy Joy

Cannibale Royale, Amsterdam

Cannibale Royale, Amsterdam

Een handvol aan Cannibale Royales, dat klinkt toch wel heel leuk hè? De stad telt nu maar liefst vijf van deze fijne, prettige, plezierige en vooral lekkere vrouwvriendelijke mancaves. De laatste in de rij: Cannibale Royale op de Rozengracht in Amsterdam

Eind goed, al goed: we mogen nogal graag aanhaken bij Cannibale Royale, dat vinden de kids heel spannend en stoer en wij vooral heel lekker.

Cannibale Royale 

Hoewel de wat grotere koters met gemak een portie frietjes naar binnen kunnen werken, is het voor de mini’s iets minder… Tsja, geschikt. Daarom nemen we maar al te graag een maaltijdpotje van NaturNes Bio mee op zak. Dan krijgt het kleine spul tenminste wel genoeg vitamines binnen! Ook als de rest van het gezin eens volledig voor ‘lekker’ in plaats van ‘gezond’ gaat. 

The Black Cockatoo, Almere

The Black Cockatoo, Almere

Lekker vegan lunchen. En een prima speelhoek (ook leuk voor de mini’s). Dat is hetgeen waarvoor Cockatoo in Almere het goede adres is om op je nog niet vol geplande dag te gaan doen. Vega bitterballen staan er op het menu, score! Net zoals het andere, betere, smulwerk: vega shoarma (guilty!), pokebowls en springrolls. Die laatste, mag je niet overslaan.

The Black Cockatoo