Nederland30 oktober 2020, door Imara Milatz

Kids to go: Florine Duif deelt 3 x leuke plekken voor jou en de koters (waar het ook leuk is voor jou!)

Nederland, 30 oktober 2020, door Imara Milatz

Kids to go: Florine Duif deelt 3 x leuke plekken voor jou en de koters (waar het ook leuk is voor jou!)

We love een nieuw 'ontdek-je-plekje' of een oude favoriet en daarom stampen we dat Kids to Go van ons lekker vol. Waarmee? De (soms letterlijk) lekkerste plekken om te trotseren met de hele kinderboel, het gezelligste thuisentertainment, leuks om het kleine spul mee zoet te houden en the best of the best tips om wat extra bonustijd mee in te vullen. Want dat het makkelijk is? Kindervermaak verzinnen...

Ditmaal is Florine Duif, busy bee en het brein achter een heleboel leuks (founder of The Mompany, bodhipillow en natuurlijk het platform Florine Duif), in haar verzameling aan favoriete plekken gedoken om haar koters mee naartoe te slepen (of andersom, zo leuk zijn ze). En daar weet Florine alles van. Sinds 2019 heeft ze niet één, niet twee, maar drie kinderen. Drie keer zo veel liefde (ja echt!), drie keer zoveel sjouwen en drie verschillende leeftijden wat betekent als het plan is met z’n allen iets te ondernemen, het iets is waar ze alledrie plezier aan hebben. Nee. Wacht. Hallo. Waar ook wíj -pa en ma- plezier aan beleven. Minor detail.

Museum Voorlinden

Museum Voorlinden

Buiten de knalgoede tentoonstellingen die er afgewisseld worden, is het museum gewoon een fijne plek om rond te banjeren. De vibe is er goed: het is licht, groot, mooi en daarmee eigenlijk alles waar je blij van wordt. En voor de kinderen is er genoeg te doen. Denk aan het zwembad van Leandro Erlicht wat na een bezoekje of vijftien nog steeds niet verveelt. Het muizenliftje welke je zelf ook in huis wilt (99% zeker dat dit liftje gewoon echt voor muizen gemaakt is en dat er zich een heuse muizenfamilie, nee wacht, muizenstad in Voorlinden bevindt). Het dolhof, niet te vergeten. En de reuzenmensen, die wellicht voor sommig kroost wat intimiderend kunnen zijn. Maar als je ze van dichtbij bekijkt, zijn ze toch wel heel lief. Oh en vergeet de tuin rondom Voorlinden niet. Want ook al betreed je het museum niet, het is er heerlijk toeven daar in die weelderige tuin. Tussen de veldbloemen, omringd door het groen, de rust, fluitende vogels, riet langs de vijver en in de verte hoor je ergens een hond blaffen. Zucht. De kinderen kunnen rennen en er is onlangs een safaritent opgezet met limo en taart. Ons advies? Gaan.

Museum Voorlinden

Waar het reisje met de koters ook heen gaat, vergeet nooit voorbereid te zijn en neem een tas vol snacks mee. Van NaturNes Bio, bijvoorbeeld. Dat is guilt free de hele dag door snacken van de appelkoekjes (vinden we zelf ook lekker…).

De Boomhuttenclub

De Boomhuttenclub

Een knap speelparadijs met houten (boomhut)toestellen, veel ruimte en een aangesloten koffiezaak. Niet zo één waar je tussen massaal krijsende kinderen zit en je ogen overuren draaien, omdat je continu aan het zoeken bent waar je kroost is. Nee, dit is een fijne, lichte, vrij rustige plek waar jullie gewoon graag zijn. Punt.

Het zit zo: De Boomhuttenclub, aan de leuke Boekhorststraat in Den Haag, is een uiterst smaakvolle combinatie van horeca voor volwassenen en speelplezier voor kinderen. Zeg maar het tweede thuis voor jonge gezinnen. Het interieur (prachtig Scandinavisch houtwerk), de leestafel, de lunchkaart en vooral de aperitief-sectie op de menukaart maken het een niet te missen hotspot voor ouders. Een hippe yup heeft natuurlijk yupse kinderen en geloof ons nou maar, die willen na een bezoekje aan De Boomhuttenclub echt niets anders meer.

De Boomhuttenclub

Huisje aan de Amstel

Huisje aan de Amstel

We laten het Haagse even los. Want alhoewel er nog heel veel andere leuke dingen te benoemen zijn (Pluk!, Park Meijendel, het strand. Mensen – laten we het strand niet vergeten!), wanen we ons even richting Amstelveen. Want zijn jullie toe aan een kortstondig uitje met the family? Dan is Huisje aan de Amstel heerlijk voor een nachie weg (we houden het Haags er even in). Huisje aan de Amstel bestaat uit zes monumentale vakantiehuisjes, waarvan er een paar voldoen aan de family edition. De naam zegt het al; ruim, van alle gemakken voorzien en een schommelstoel. Waar mama dus in gaat zitten, even voor de duidelijkheid. In de aangelegen kinderboerderij kun je overdag uitwaaien, terwijl de avonden zijn voor warme choco (met rum voor jou en je partner) bij de – oké hij is wel nep, maar het idee is niet minder fijn – openhaard. Ook leuk om te doen: bootje varen. Je kan een sloep huren om de omgeving te verkennen. Het blijft leuk om het contrei te ontdekken vanaf het water.

Huisje aan de Amstel