Nederland10 augustus 2021, door Dewy Brandjes

Kids to Go: kidsproof strandtenten

Nederland, 10 augustus 2021, door Dewy Brandjes

Kids to Go: kidsproof strandtenten

Lekker de hele dag blijven plakken ('plakken', in a good way: niet plakken van de zonnebrand of de gemorste zoete zuiveltoetjes (NaturNes Bio for the win) over de wangen van je kleintje) bij een strandtent. Van ontbijt door naar de lunch en al borrelend door naar het diner, mét kids? Klinkt misschien onmogelijk, maar dat is het zeker niet. Bij deze kidsproof strandtenten zit zowel jij als het kroost gebakken.

NOORD-HOLLAND

NOORD-HOLLAND

We beginnen in Bergen aan Zee bij De Jongens. Wat deze strandtent kids-proof maakt, is dat Surfschool Bergen aan Zee pal naast De Jongens zit. Hier kunnen de kids surfles krijgen en er zijn bodyboards, skimboards, golfsurfboards en paddleboards te huur. Dan hebben we het natuurlijk niet over de mini’s, maar ook die zullen zich niet snel vervelen met het uitzicht op al die surfers. Emmer en schep mee en parkeren maar achter dat windscherm.

De Jongens

In Wijk aan Zee, bij de Noordpier, vind je Aloha. De lekkerste plek van Wijk aan Zee als je het ons vraagt en één van de weinige strandtenten die ook in de winter open is. Er hangt een echt niets-moet en alles-mag-sfeertje waardoor je er gewoon de hele dag wilt blijven. Zorg wel dat je, zeker bij mooi weer, op tijd komt als je in de buurt van de pier wilt parkeren en een plekje op het terras wil bemachtigen. Bij Aloha is zowel kroost als keffer welkom, mits aangelijnd. De keffer dan ;-).

Aloha

Voor een dagje Zandvoort met de koters kun je het best terecht bij Tijn Akersloot, gelegen aan het einde van de Zandvoortse boulevard. Ook Tijn is het hele jaar geopend en óók hier hangt diezelfde relaxte, kindvriendelijke sfeer die we willen. Surfschool Surfers Paradise zit onder hetzelfde dak en bied golfsurfen, suples en kinderkampen aan. Niet voor het allerkleinste spul, maar die kunnen zich dan weer vermaken met het speelgoed dat binnen te vinden is.

Bij andere Zandvoortse favoriet Ubuntu kun je neerstrijken op een van de vele stoelen die in het zand staan, waarbij je uitkijkt op de schommelende mini’s.

Tijn Akersloot

Ubuntu

Republiek Bloemendaal werd een tijdje geleden in een geheel nieuw jasje gestoken en heeft een splinternieuwe look. En wij? Wij zijn FAN! Het is een stijlvolle zaak waar je met of zonder kinderen, en met of zonder hondjes, hoe dan ook graag wilt zijn.

Republiek Bloemendaal 

ZUID-HOLLAND

ZUID-HOLLAND

Nog een strandtent naar ons hart, is Witsand in Noordwijk. Ongedwongen sfeer en fijne gerechten, inclusief goedgekeurd kindermenu. En voor de ieniemini’s neem je gewoon een zakje NaturNes Bio knijpfruit van thuis mee.

In ‘s Gravenzande kun je bij het kindvriendelijke De Pit neerploffen in een van de banken in het zand. Ze hebben er heerlijke pizza’s uit de houtoven. Tip: ga voor die pizza met venkelworst, perfect om te delen.

Witsand

De Pit

Vrijwel aan het begin (of eind?) van de Scheveningse boulevard vind je Surfschool en Surfshop Hart Beach. Hier kun je niet alleen terecht voor alles wat je surf-hartje begeert, maar is het ook goed vertoeven in het restaurant en op het terras. Prima broodjes, salades en burgers, heel veel soorten smoothies, sapjes en bowls (ook voor kids). Ga je voor een açaibowl ontbijt of ’s avonds voor verschillende pokébowls met bijvoorbeeld soft-shell crab? En genoeg zoetigheden als cheesecakebrownies of warme choco met mini marshmallows voor als het ’s avonds toch wat afkoelt.. Voor de kleine Bartjes: Hart Beach organiseert ook kinderfeestjes en surf camps. En voor de liefhebber: Hart Beach blijft ook in de winter staan.

Hart Beach

Helemaal aan het einde, ja echt he-le-maal aan het einde van het Noorderstrand, voorbij het Zwarte Pad en het naaktstrand, ligt strandtent Het Puntje. Eigenlijk het enige Scheveningse paviljoen dat echt aan een rustig stuk strand ligt, zelfs als we temperaturen van rond de 30 aantikken. Hoe dat zo? Het Puntje ligt een stuk verder dan de rest en is vooral bij de Scheveningse incrowd populair. Oerhollandse strandtent, met rieten stoeltjes en ronde tafeltjes. What you see is what you get. Heerlijk. Spontaan met je kroost richting strand en geen speelgoed mee? Maakt niet uit, er staat een bak vol plastic emmertjes en schepjes.

Het Puntje

ZEELAND

ZEELAND

Door naar Zeeland en wel naar Vrouwenpolder. Daar vind je namelijk De Dam: een lekkere strandtent met verschillende leuke zitplekken én uitzicht op een strandspeeltuin. Glijbaan, schommel en wip included. Wat dit strand extra kids-proof maakt is dat er in de zomer pal voor De Dam kreekjes ontstaan waar ze in kunnen spelen. Bovenop de strandtent is een heus dakterras, waar je al liggend in de loungebanken de zonsondergang kunt kijken met een cocktail in je hand. Voor het dakterras geldt helaas wel: no kids allowed. Dat wordt nog eens kroostloos terugkeren dan maar.

De Dam

Andere aanrader in Zeeland is Loods 10, in Breskens om precies te zijn. De leuke en ook nog eens aantrekkelijk strandtent is je vaste go to punt tijdens een weekend Zeeland, welk seizoen dan ook en of je nu wel of geen kids – want die zijn hier zeker welkom – bij je hebt. Vanaf het strand kijk je uit over een altijd prachtige Noordzee en in de verte zie je Vlissingen liggen. En laten we ook de vuurtoren op links niet vergeten. Verder hebben ze nachos die net een tikje anders dan elders zijn en vooral HEEL erg lekker. Gesmolten kaas zoals je dat gewend bent, maar dan daar nog een soort kruidenkaas bovenop (dit klinkt misschien wat gek, maar is het absoluut niet).