21 juli 2020, door Maartje

Kids to go: 5 x Het leukste van Antwerpen (met kids!)

21 juli 2020, door Maartje

Kids to go: 5 x Het leukste van Antwerpen (met kids!)

Voor eigenlijk iedere (grote) stad geldt hetzelfde: skip, zeker when met het kleine maar eigenlijk ook zonder, het centrum en zoek de allerleukste spots op aan de randen van de stad. Daar viert creativiteit namelijk hoogtij, altijd, en de leukste horeca-zaken openen daar de deuren. Dat geldt absoluut ook voor het Belgische Antwerpen waar de wijken rond het centrum de leukste adressen voor kids opleveren. 3 wijken met de bijbehorende leukste horeca-adressen van Antwerpen, here you go!

Bar Chapel @ Borgerhout

Bar Chapel @ Borgerhout

Zoals in de hippe wijk Borgerhout in Antwerpen. Daar staat namelijk Bar Chapel en Bar Chapel is one of a kind. De bar (met buitenplaats) zit verscholen achter een klein gangetje dat weinig verwachtingen schept als je erdoor loopt. Eenmaal in de hal aangekomen weet je: deze plek is leuk! De oude kapel is opgeknapt en gezellig gemaakt door eigenaresse Sanne en in de enorme binnentuin kun je deze zomer prima bivakkeren. De sfeer is ongedwongen en lekker losjes. Achter in de tuin is een enorme zandbak met speelgerei voor het kleine spul; die kun je dus met een gerust hart meenemen. Bonuspunten: Sanne vind het helemaal niet erg als dat kleine spul kieskeurig is: je maaltijdpotjes NaturNes Bio mogen opgewarmd worden, en de zak met appel-koekjes mag op tafel blijven staan. We love you Sanne, we do.

PAKT @ Berchem

PAKT @ Berchem

Ook de wijk Berchem wordt tijdens een bezoek aan Antwerpen vaak overgeslagen, of men moet zichzelf een avond bij The Jane, het je-van-het-restaurant van Sergio Herman, gunnen. Maar verder? Nee. Zonde, want in de wijk zit ook Stadsbrouwerij de Koninck. Daar kun je rondleidingen volgen en bier proeven, prima na een rondje door het Koning Albert Park. Beter nog wordt het dankzij de ondernemers die zich rond de brouwerij geschaard hebben: een kaaswinkel, een bakkerij, een chocolatier, een uitgeverij, een slagerij. En er is meer: de leukste van het stel, helemaal wie met koters op stap is. Loop je de straat uit, de hoek om, nog een keer de hoek om en je bent bij PAKT, een meer dan leuk plein vol met horecaondernemingen van jonge ondernemers waar het kleine spul naar hartelust kan rennen en ravotten: geen auto te bekennen en ze zijn de enige niet, allerminst!

Musea @ Het Eilandje

Musea @ Het Eilandje

De wijk ’t Eilandje mag je al geen onbekende meer noemen in Antwerpen, niet in de minste plaats vanwege het MAS, ofwel het Museum aan de Stroom. Te ingewikkeld voor de allerkleinsten misschien, maar het uitzicht op het dak is voor alle leeftijden leuk (en voor mama’s instagram ook). Het museum heeft tal van leuke exposities en routes door het museum, voor jezelf en voor de kids. Helemaal achterin de wijk ’t Eilandje vind je het Red Star Line museum. Dit museum is vernoemd naar de rederij die aan het eind van de 19e en begin van de 20e eeuw de overtochten van Antwerpen naar de nieuwe wereld Amerika verzorgde en is echt ontzettend leuk voor kinderen!

Trek? De Felix Pakhuis is en blijft een tip: foodhal aan de ene kant, bistro aan de andere en in het midden een waanzinnige gang. 

Enne, wil je jezelf verwennen – al zijn de koters ook gewoon welkom hoor – ga dan zeker ook naar het nieuwe Fiskeskur op het Eilandje. Lees meer

Bar Noord zomerbar @ park spoor noord

Bar Noord zomerbar @ park spoor noord

Dankzij bar NOORD hoeven Antwerpenaren de stad niet meer uit. Deze tijdelijke zomerbar aan park Spoor Noord (in Noordelijk Antwerpen, voorheen een oud en afgeleefd spoorwegterrein) opende afgelopen zomer voorheen iedere zomer als Cargo’s Zomerbaar mar kreeg dit jaar een upgrade én een nieuwe naam. Het eten is gezond en lekker – probeer vooral de pizza en bio-ijsjes, en de sangria huisgemaakt. Kind op sleeptouw? Kan ook. Vanuit je stoel op één van de houten vlonders heb je een goed overzicht op de speelvijver.

Jardim Summerber - Antwerp City Jungle @ 't Zuid

Jardim Summerber - Antwerp City Jungle @ 't Zuid

De wijk ’t Zuid is klein Parijs, altijd en het hele jaar door. Aan de Schelde opent ieder zomer wel een nieuwe zomerbar en dat is dit jaar Jardim. Een Antwerp City Jungle noemen ze het zelf, en dat is helemaal ok: wanneer de zon hoog aan de hemel staat, en de muziek uit de boxen knalt is het er inderdaad alsof de stad ver weg is. Niet per se ingericht op kinderen  maar je bent buiten en er staat hekken voor het water dus we keuren het goed.