België, Antwerpen15 november 2022, door Maartje

Het leukste van Antwerpen (met kids!)

België, Antwerpen, 15 november 2022, door Maartje

Het leukste van Antwerpen (met kids!)

Eigenlijk geldt voor iedere (grote) stad hetzelfde: skippen dat centrum, zeker when met het kleine spul. Maar eigenlijk ook zonder. Zoek de allerleukste spots op aan de randen van de stad. Daar viert creativiteit namelijk hoogtij, en de leukste horecazaken openen daar hun deuren. Dat geldt absoluut ook voor het Belgische Antwerpen, waar de wijken rond het centrum de leukste adressen voor kids opleveren. Here you go, Antwerpse wijken met de leukste horeca adressen:

Bar Chapel @ Borgerhout

Bar Chapel @ Borgerhout

Zoals in de hippe wijk Borgerhout in Antwerpen. Daar staat namelijk Bar Chapel. En Bar Chapel is one of a kind. De bar (met buitenplaats) zit verscholen achter een klein gangetje dat weinig verwachtingen schept als je erdoor loopt. Eenmaal in de hal aangekomen weet je: deze plek is leuk! De oude kapel is opgeknapt en gezellig gemaakt door eigenaresse Sanne en in de enorme binnentuin kun je deze zomer prima bivakkeren. De sfeer is ongedwongen en lekker losjes. Achter in de tuin is een enorme zandbak met speelgerei voor het kleine spul; die kun je dus met een gerust hart meenemen. Bonuspunten: Sanne vindt het helemaal niet erg als dat kleine spul kieskeurig is. We love you Sanne, we do.

 

Bar Chapel

PAKT @ Berchem

PAKT @ Berchem

Ook de wijk Berchem wordt tijdens een bezoek aan Antwerpen vaak overgeslagen, of men moet zichzelf een avond bij The Jane, het je-van-het-restaurant van Sergio Herman, gunnen. Maar verder? Nee. Zonde, want in de wijk zit ook Stadsbrouwerij de Koninck. Daar kun je rondleidingen volgen en bier proeven, prima na een rondje door het Koning Albert Park. Beter nog wordt het dankzij de ondernemers die zich rond de brouwerij geschaard hebben: een kaaswinkel, een bakkerij, een chocolatier, een uitgeverij, een slagerij. En er is meer: de leukste van het stel, helemaal voor wie met koters op stap is. Loop de straat uit, de hoek om, nog een keer de hoek om en je bent bij PAKT, een meer dan leuk plein vol met horecaondernemingen van jonge ondernemers waar het kleine spul naar hartenlust kan rennen en ravotten: geen auto te bekennen en ze zijn de enige niet, allerminst!

 

PAKT

Alleen in de zomermaanden: Bar Noord zomerbar @ Park Spoor Noord

Alleen in de zomermaanden: Bar Noord zomerbar @ Park Spoor Noord

Dankzij bar NOORD hoeven Antwerpenaren de stad niet meer uit. Deze zomerbar aan Park Spoor Noord (in Noordelijk Antwerpen, voorheen een oud en afgeleefd spoorwegterrein) opende voorheen iedere zomer als Cargo’s Zomerbar, maar kreeg een tijd geleden upgrade én een nieuwe naam. Het eten is gezond en lekker – probeer vooral de pizza en bio-ijsjes, en de huisgemaakte sangria. Kind op sleeptouw? Kan ook. Vanuit je stoel op een van de houten vlonders heb je een goed overzicht op de speelvijver.

 

Bar Noord

Musea @ Het Eilandje

Musea @ Het Eilandje

De wijk ‘t Eilandje mag je al geen onbekende meer noemen in Antwerpen, niet in de minste plaats vanwege het MAS, ofwel het Museum aan de Stroom. Te ingewikkeld voor de allerkleinsten misschien, maar het uitzicht op het dak is voor alle leeftijden leuk (en voor mama’s Instagram ook). Het museum heeft tal van leuke exposities en routes door het museum, voor jezelf en voor de kids. Helemaal achterin de wijk ’t Eilandje vind je het Red Star Line Museum. Dit museum is vernoemd naar de rederij die aan het eind van de 19e en begin van de 20e eeuw de overtochten van Antwerpen naar de nieuwe wereld Amerika verzorgde en is echt ontzettend leuk voor kinderen!

 

MAS

Red Star Line

Natuurlijk kun je met je koters inchecken in een hotel, maar iedereen met kinderen weet dat een compacte hotelkamer voor twee volwassenen geen feest is als er een bedje voor een kleine, altijd veel te vroeg wakkere medereiziger (of twee zelfs) bijgeschoven wordt. Nee, dan gaan we veel liever voor een huis waarbij die kleine koters hun eigen kamer hebben, thank you very much. In Antwerpen moet je dan zeker even bij een van de twee vakantiehuizen van Zalig in Antwerpen kijken. Eigenaresse Kathleen heeft er twee huizen: een in de Leeuwenstraat waar je met 10 man terecht kunt, en een in de Lange Ridderstraat waar maar liefst 14 mensen in kunnen overnachten! Inclusief kleine mensen overigens. Beide huizen staan verdekt opgesteld in hartje (hartje hartje hartje!) Antwerpen centrum. De slaapverblijven van beide huizen kennen te gekke en hele slimme sluipdoorkruipdoor (eenpersoons)bedden die in een soort witte ‘stapelbedgrotten’ zitten. Logeren met neefjes en nichtjes was zelden leuker! En ja, beide huizen (en dat geldt ook voor de andere huizen verspreid over de Vlaamse kust) zijn voorzien van álles wat je ook maar nodig zou kunnen hebben.