Nederland, Amsterdam27 november 2020, door Imara Milatz

Kids to go: 4x de favoriete (kidsproof) plekken van Kae Sutherland

Nederland, Amsterdam, 27 november 2020, door Imara Milatz

Kids to go: 4x de favoriete (kidsproof) plekken van Kae Sutherland

We love een nieuw 'ontdek-je-plekje' of een oude favoriet en daarom stampen we dat Kids to Go van ons lekker vol. Waarmee? De (soms letterlijk) lekkerste plekken om te trotseren met de hele kinderboel, het gezelligste thuisentertainment, leuks om het kleine spul mee zoet te houden en the best of the best tips om wat extra bonustijd mee in te vullen. Want dat het makkelijk is? Kindervermaak verzinnen?

 

 

Hoog tijd inderdaad, om tips te verzamelen van de medemens, welke -net als wij- lustig plekken verzamelen om deze categorie zorgeloos uit te putten. Tijd voor een vragenvuur, en geloof ons, die kwam er: de favoriete plekken van Nederland, waar de kindjes gewoon lekker mee naartoe kunnen. En daarom zaten we op het puntje van ons stoel te wachten tot Kae Sutherland (you may know her als het brein achter -ook een favoriete plek- Bam Boa en/of je hebt haar weleens op Instagram voorbij zien komen) haar meest favoriete plekjes om met haar mini-meisje (de allerliefste) heen te gaan. Want de kleine Loua én Kae hebben verstand van knappe plekken, maar nóg belangrijker: van goed (nee heerlijk) eten. Teamwork makes the dream work.

Kinderboerderij Artis

Kinderboerderij Artis

Met stip op nummer één van het favoriete lijstje? Dat moet de Amsterdamse dierentuin ARTIS zijn. Een bezoekje aan ARTIS is immers altijd leuk, daar kan niemand ons over doen twijfelen. Een dag naar de dierentuin is waarschijnlijk (nog net niet) vaste prik in ‘t weekend. Wilde (en minder wilde) dieren bewonderen; de kids -en wij zelf ook hoor- vinden het fantastisch. Gewoon even een middagje samen dieren kijken. En óók met de koudere dagen is het er nog steeds leuk. Dan duiken we gewoon de warmte van het overdekte aquarium in, waar Nemo misschien wel rondzwemt. Or regenboog…

ARTIS

Vergeet niet voorbereid te zijn en neem een lading snacks mee de dierentuin in. Niet voor de dieren, maar wel voor het kleine beestje. Voordat die begint te brullen… De Nutripops van NaturNes Bio zijn hier favoriet voor on the go.

De Albert Cuyp markt

De Albert Cuyp markt

Truth be told, het is de allerdrukste, meest toeristische markt van de stad. Vele kraampjes, voor vele mensen. Dat betekent een heerlijk dagje struinen. Bij de kramen lekkers kopen voor het weekend en al-tijd bloemen scoren bij Sijmons. Dat is in the end namelijk het allerleukste, want hier mogen de kids zelf een bloemetje uitkiezen (ssst: want dat is geheim, anders gaan de bloemen op…). En onderweg naar huis eigenlijk alle net gescoorde aanwinsten opsnoepen. Dat is hoe het immers hoort, een bezoekje brengen aan de markt.

 

kids café de Kleine Parade

kids café de Kleine Parade

Op zoek naar een play date locatie? Hoeft niet, we hebben ‘m gevonden: kids café de Kleine Parade in de pijp is the cool kid on the block in de ogen van de kleintjes en dé holy grail van le parents. De Kleine Parade betekent immers: wij (belangrijk: ongestoord) aan de koffie, zij (ook ongestoord) samen spelen. Voor de kleintjes is er immers veelte veel om te doen. Zo vinden ze er al snel de twee keukentjes, klimmen ze aan de fijne speeltafel of duiken ze in een van de velen boekjes. In the meantime kun jij genieten van je koffie met koek en voor de kleinsten staat er ook een heleboel aan lekkers op de kaart, niemand die te kort kan komen. En mocht je niet helemaal op de hoogte zijn, De Kleine Parade was al die tijd ook een heerlijke kidswinkel waar tussen fijne merkjes geshopt kan worden. De Kleine Parade for the win! 

De Kleine Parade 

Pannenkoekenboerderij Meerzicht

Pannenkoekenboerderij Meerzicht

Het is Pannenkoekenboerderij Meerzicht waar we heen gaan voor, juist, pannenkoeken. Hand op het hart dat het de allerlekkerste van heel Nederland zijn. Nee, nee: niet van die dikke ‘american’ opgestapelde pancakes. Alsjeblieft niet. Hier is het de traditionele pannenkoek die er op de kaart te vinden zijn. Het liefst zonder poespas (al kun je er van allerlei geks op bestellen, whatever floats your… appetite) met een kleffe laag stroop of een flinke berg poedersuiker. En daarna is het met de kids uitbuiken in de speeltuin of een rondje wandelen door het Amsterdamse Bos. Je bent er immers toch.

Oh en mocht je er een hele dag voor uit willen trekken, neem dan ook een bezoekje aan geitenboerderij Ridammerhoeve (let wel: dat is eerst 3 kilometer de benen in). De beestjes mogen gevoerd worden en iets verderop staan de geitjes en biggetjes te wachten op een knuffel. Lief.