Nederland14 april 2021, door Maartje

Bloemetjes plukken! 6 fijne plekken in regio Amsterdam

Nederland, 14 april 2021, door Maartje

Bloemetjes plukken! 6 fijne plekken in regio Amsterdam

Wanneer we een uitje gaan plannen met onze mini's, dan vinden we het het leukst wanneer we er zelf ook schik in hebben. Nog leuker wanneer ze er nog wat van leren ook. Ga bijvoorbeeld eens bloemetjes plukken! Vaak kun je dan, naast de nodige flora, ook nog wat kleine fauna bewonderen: hallo bijen, vlinders en anders vliegend leuks. Indrukwekkend voor kleine en voor grote kijkertjes.

LOKALE BLOEMETJES AMSTERDAM

LOKALE BLOEMETJES AMSTERDAM

Wanneer je op de website van Lokale Bloemetjes Amsterdam komt, weet je meteen: hier moet je heen! Stante pede. Want: Duurzame Snijbloemen uit jouw eigen streek + de jij-plukt tuin = dit willen we meemaken. Liefst iedere week. Zelf, omdat we nu eenmaal gek zijn op bloemen (#nospon overigens), maar helemaal het allerleukst wanneer er kleintjes in het spel zijn: weinig zo spannend als mama’s bos mogen pluggen (en ok, weinig zo aandoenlijk).

Lees meer

ANNEMIEKE’S PLUKTUIN IN HILLEGOM

ANNEMIEKE’S PLUKTUIN IN HILLEGOM

In de lange weekenden of vrije dagen die deze komende maand voor ons in petto heeft, is er niks lekkerders dan een dagje erop uit. Dagje strand, uitwaaien in de duinen, wandeling in het bos. Of tulpen plukken in de bloemenstreek. Het Keukenhof mag dan nog potdicht zitten, op een korte afstand rijden, waan je je in een keukenhof mini versie. Aangenaam, Annemieke’s pluktuin in Hillegom. En let op, hier mag zelf geplukt worden. Rijen kleurige tulpen staan door elkaar in bloei en zelf kan je tekeer gaan en een lekker bosje bij elkaar verzamelen.

Lees meer

Vlindertuin Mot in Mokum

Vlindertuin Mot in Mokum

Bloemen, bijen én vlinders! Een uniek plekje, dat is Vlindertuin Mot in Mokum. Diep in Amsterdam Noord vind je de tuin waar met heel veel zorg en liefde voor rupsen en vlinder wordt gezorgd. Er zijn ‘bijenhotels’ waar je aan de zijkant de beestjes kunt begluren, er is een poppenhuis waar je door een ruitje naar de overwinteraars kunt kijken (rupsjes en poppen! natuurlijk) en er worden workshops voor scholen gehouden. Er is zelfs een te gek huisjes waar je kunt overnachten! Een droomplekje waar maar weinig mensen van weten, en dat maakt het stiekem nog nét wat leuker. Ssjjtt.

Bloemen plukken en thee drinken bij de Sfeerstal, Nieuwveen

Bloemen plukken en thee drinken bij de Sfeerstal, Nieuwveen

Nou, we hebben er dus nóg een gevonden! Mocht je nog op zoek zijn naar een lekkere buitenstek waar je lunch, taart of thee kan combineren én een portie bloemen plukken: bij de Sfeerstal moet je zijn. In Nieuwveen is dat, zo’n 35 kilometer van Amsterdam vandaan wat je een klein half uur rijden met de auto kost. En dan heb je ook wat!

De sfeerstal is een theehuis met pluktuin. Je komt er door kleine weggetjes te volgen vanaf de A4 (als je vanuit Den Haag of juist Amsterdam komt). Het plekje doet kneuterig aan (yay) en is dat ook: een portie schattigheid op z’n tijd kan iedereen waarderen, toch?

Pluktuin Bakkum en de Plukweide

Pluktuin Bakkum en de Plukweide

In de landelijke omgeving van Bakkum, zo’n twee kilometer ten zuiden van de Egmondse Abdij, kun je van het vroege voorjaar tot de laatste herfstweken vele soorten bloemen plukken. Met een emmer en een schaartje het land op om zelf een boeket samen te stellen, beter wordt het niet. In het voorjaar zijn er tulpen en tegen de zomer een grote variëteit aan snijbloemen. Emmers en schaartjes zijn bij de pluktuin aanwezig. Ook leuk: Pluktuin Bakkum organiseert ook activiteiten voor groepen en kinderpartijtjes.

Niet veel verderop is De Plukweide is een aantrekkelijk bloemenveld aan de stadsrand van Haarlem, langs het Spaarne in Schalkwijk. Hier worden de bloemen op natuurlijke wijze geteeld en mag je zelf jouw boeket komen plukken. De Plukweide bevindt zich in een openbare buurttuin, waar iedereen welkom is om op zijn eigen tijdstip van de bloemen te genieten.

Appeltjes plukken bij Landgoed de Olmenhorst in Lisse

Appeltjes plukken bij Landgoed de Olmenhorst in Lisse

Als het seizoen daar is, dan is er weinig zo leuk als appels plukken bij Landgoed de Olmenhorst in Lisse (vlakbij Hoofddorp). Dat appeltjes plukken (je kunt er ook met je hele klas of een verjaardagsfeestje heen!) gebeurt in september en oktober, maar ook de rest van het jaar is er van alles te doen op het landgoed. De perfecte plek om kleine appelboertjes even uit te laten.

 

Mocht je er zo eentje hebben, een klein appelboertje, mogen we dan ook de appelkoekjes van NaturNes Bio aanrader? Ontzettend lekker en ze worden verkocht in een handige hersluitbare zak die je overal mee naar toe neemt. Fijn ook, voor inde auto. Probeer er zelf ook maar eens af te blijven!