Nederland23 september 2021, door Imara Milatz

Kids to go: Fitou, het leukste -gloednieuwe- kidsproof plekje van Ouddorp

Nederland, 23 september 2021, door Imara Milatz

Kids to go: Fitou, het leukste -gloednieuwe- kidsproof plekje van Ouddorp

Ooh la la, dat klinkt Frans: Fitou. Mais oui, dat is het ook. Tenminste, de naam is gekoppeld aan een Franse wijn uit de Languedoc en sinds kort ook aan deze toffe theetuin meets café (plus een beetje dierentuin - afijn wat is Fitou niet?). Je vindt het in het Zuid-Hollandse Ouddorp, Goeree-Overflakkee to be exact. Want Ouddorp is nog nét in Zuid-Holland. En naar Ouddorp trekken we al langere tijd graag voor een weekendje (bij)slapen bij MEER B&B. Ouddorp is 'onze' uitvalsbasis om vanaf hier Zeeland te ontdekken (en/of herontdekken). Maar Ouddorp verlaten hoeft niet meer, er is genoeg te doen. Met name Fitou is een must-stop wanneer je met hongerige kids naar een écht leuk kidsproof plekje op zoek was.

Fitou

Fitou

Zoeken? Dat hoeft niet meer, nee joh. We hebben het voor je gevonden en het heeft de naam Fitou. Het jonge Fitou kreeg haar naam, omdat de eigenaren het mooi vonden klink en (oké-oké) ook een beetje omdat ze zo dol zijn op die Franse wijn met dezelfde naam. Maar verder is het er helemaal niet zo Frans.

Want tussen de weilanden van Ouddorp en pal achter het Grevelingenmeer, rijd je al knisperend het met grind bestrooide pad van Fitou op en het wordt duidelijk: een heerlijk ik-wil-er-de-hele-dag-blijven-plakken-plek. Vooral met de zon erop is Fitou op haar gezelligst. Overal waar je kijken kunt, staan kriskras tafeltjes met kekke stoeltjes over het ‘terras’ verspreidt. Terras met aanhalingstekens, aangezien de tafels en stoelen allemaal hun eigen plekje in het gras hebben gekregen. De één onder een boom voor een beetje schaduw en de ander onder de gezellige vlaggetjes lijn die je al van verre had gespot voordat je was gaan zitten.

En dat is dus best een beetje romantisch, ware het niet dat Fitou ook een heerlijke plek is om de kids mee naartoe te nemen. Zo is er een kweektuin om de kids van alles bij te brengen over wat groeit en bloeit. Er zijn konijntjes én er staan paardjes en pony’s in de omheinde wei. En ook de kaart is precíes goed. Genoeg (non-alcoholische) versnaperingen voor de ouders en verfrissende limonades of verkoelende bio-ijsjes voor de kids.

Zie, dat is precies waarom Kids To Go bestaat. Een ultieme verzamelplek waar we kidsproof plekjes delen, maar niet onder doen aan onze eigen wensen als ouder.

Maar ook binnen, tijdens de koudere seizoenen, is het een bezoekje waard. Dan staan de tafels en stoelen binnen klaar en staat er meer dan genoeg lekkers op de kaart om je aan op te warmen in de gezellige binnenruimte.

Fitou