22 april 2020, door Maartje

Naar bed naar bed… Maar eerst nog een verhaaltje. De lievelingsvoorleesboeken van team Barts Boekje

22 april 2020, door Maartje

Naar bed naar bed… Maar eerst nog een verhaaltje. De lievelingsvoorleesboeken van team Barts Boekje

Naar bed naar bed... Wassen, tandenpoetsen en een boekje lezen voor het slapen. Wij zijn vást niet de enigen die dit ritueel bezigen in huis. Iedere avond, 365 dagen per jaar. Wij geven de kleine voor de middagslaap nog een lekker tussendoortje, en 's avonds voor de nacht een fles met warme NaturNes Bio pap met tarwe en haver. Gezond, vullend en hij slaapt er zo lekker op. Dat is fijn, maar soms ook een beetje zoeken want... Welk verhaaltje gaan we vandaag toch weer lezen?

De favoriete voorleesboekjes van Maartje en Vito (2)

De favoriete voorleesboekjes van Maartje en Vito (2)

Vooropgesteld zijn we groot fan van Boekwijzer, een online kinderboeken-abonnement waar we keer op keer de allerleukste verrassingen ontdekken. Die komen vervolgens gewoon op de deurmat geploft! Het leukste cadeau, en dat vier keer per jaar. Momenteel zijn dit de lievelingsboeken van Vito (en onszelf):

  • De Leeuw in de Muis – omdat iedere dappere muis een bange leeuw in zich heeft, en andersom.
  • De Gele Ballon – maar dan wel het grote boek hoor! Je hebt ook een kleinere variant, ook leuk, maar lang niet zo spannend als een boek dat bijna zo groot is als jezelf. Iedere pagina heeft zo ontzettend veel om te zien. En dan de ballon zoeken. En de gevangenisboef, en de giraf, en de blauwe auto…
  • Slaap Lekker – zo briljant kan eenvoudig zijn. Steeds lees je op een sobere spread links een (wanhopige) oproep en rechts wat het jongetje nu weer heeft bedacht om het slapen uit te stellen. Sla je de bladzijde om, dan ontdek je hoe de in zwart-wit getekende kamer in kleur door het smoesje overspoeld wordt.

De favoriete voorleesboekjes van Michel en Renske en Sef (3)

De favoriete voorleesboekjes van Michel en Renske en Sef (3)

Boer Boris – alle avonturen van Boer Boris zijn cool!

Kikker – de kinderklassieker die iedereen vast kent, en die gewoon heel goed gedaan is.

Dikkie Dik – deze heeft Vito ook! Over klassiekers gesproken… Er is er ook één waar een DVD bij zit. Omdat iedereen van die gekke dikke kat houdt.

De Mooiste Vis in de Zee – Regenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij een van zijn mooie schubben weggeeft – en later nog meer – vinden ze hem aardig.

Raad eens hoeveel ik van je houd = stiekem vooral ook een favoriet van papa en mama, omdat de illustraties zo mooi zijn, en de boodschap zo lief.

Een Leeuw als Leonard – alweer een boek van Ed Vere, altijd een topper (de Leeuw in de Muis is ook van hem. Dit keer gaat het over de lieve leeuw Leonard. Leonard schrijft gedichten en sluit vriendschap met een eend. Maar de andere leeuwen pikken dat niet…

De lievelingsboeken van Jorien, Hannah (bijna 6), Tycho (bijna 4) en Ivar (bijna 2)

De lievelingsboeken van Jorien, Hannah (bijna 6), Tycho (bijna 4) en Ivar (bijna 2)

Weggewaaid, staat met stip op nummer 1. Het is een komisch prentenboek over een pinguïn die al vliegerend naar een tropisch eiland waait. Het is het debuut van de Amerikaanse illustrator Rob Biddulph.

Boet de Beer op nummer 2, met ook een stip. Boet is de enige bruine beer die niet in (winter)slaap kan komen. Op de grote, collageachtige illustraties is goed te zien hoe het beertje draait en keert en het allemaal maar erg saai vindt in het gezamenlijke berenhol.

De Kaketoes van Professor Plantijn. Professor Plantijn begroet iedere ochtend zijn tien kaketoes volgens hetzelfde patroon. De vogels krijgen daar zo genoeg van dat ze besluiten een grap met hem uit te halen. Prentenboek met grote illustraties in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar. Heel lief boek maar niet meer te koop. Je kunt hem wel huren in de bibliotheek.

Een IJsbeer in de Tropen (die is nog van mezelf geweest) Lars, de kleine ijsbeer, drijft op een ijsschots weg uit zijn witte poolwereld en komt in een land waar alles groen is. Hij ziet er vreemde planten en bloemen en ontmoet dieren die hij nog niet kent. Maar hoe komt hij weer thuis?

Floddertje Jeugdsentiment! Iedereen kent Floddertje van Annie M.G. Smidt toch?

Neem nooit een beer mee naar school. Toen Hannah net zelf voor het eerst naar school ging was dit hét boek