27 mei 2020, door Nina van Hilst

Koken en bakken met kinderen: lekker, leuk en leerzaam

27 mei 2020, door Nina van Hilst

Koken en bakken met kinderen: lekker, leuk en leerzaam

Om het grut te vermaken is bij de meeste ouders inspiratie nog steeds welkom. Zelf koken of bakken met kinderen blijft een hit. Leuk, lekker en leerzaam. Een beetje hulpmiddelen maakt het allemaal nog net iets makkelijker én leuker. En als bonus krijg je het geklieder erbij cadeau.

Bake box van Bij Babette in Haarlem

Bake box van Bij Babette in Haarlem

Wie weleens in Haarlem is geweest bij Bij Babette knows. Bij Babette maakt de allerlekkerste, smeuïgste taarten, scones en anders lekkers. Toen kwam covid en moest de tent dicht. Daar deed Bij Babette niet moeilijk over. Ze maakten een wekelijkse bake box waarmee kinderen zélf het lekkers kan bakken. Inspiratie, recept en alle benodigdheden zijn inbegrepen. Tijdens het kokkerellen zijn ze weer even van de straat. Leren nog iets nuttigs. En jullie eindigen allen met een lekkere traktatie. Winning dus.

Je bestelt de bake boxes van Bij Babette via bijbabette@live.nl of bel ze even. Ze hebben tevens glutenvrije, vegan en zelfs suikervrije varianten. Yumm!

Kookboeken

Kookboeken

Er zijn tal van leuke kookboeken voor kinderen.
Bij De Kleine Parade spotten we het kookspeelboek voor kinderen van 2-8 jaar: Sunny Good Food. Samen met het zonnige poppetje Sunny ga je langs spelactiviteiten en tips. En staat het boek natuurlijk vol lekkere en makkelijke recepten.
Eerder schreven we al over het kookboek van Nijntje wat samen met Samuel Levie is gemaakt. Kinderlijk makkelijke verhalen waar voeding vandaan komt. En recepten om je kleintje gezond aan eten te krijgen.
Het Belgische merk Lilliputiens heeft naast de kookhulpstukken – zie beneden – ook enkele kookboeken. Enkele ja, je leest het goed. Er is een bakboek met desserts, een receptenboek voor aperitief hapjes, een fruitboek en een kookboek met ontbijtjes.

Lilliputiens

Lilliputiens

Het kinderspeelgoedmerk Lilliputiens heeft met ‘Little Chef’ een hele serie bakbenodigdheden. Van bakvormen in meerdere maten tot maatbeker. Van eibakvorm tot eierscheider. En van koksmuts tot koekstempels. Niet alleen handig maar ook nog eens gezellig kleurrijk in de keuken. Nu de kleine nog even africhten dat hij of zij het helemaal zelf kan. En je taak als ouder zit erop.

Groente-hack

Groente-hack

Ja we houden van fiësta en zondigen. Maar we houden ook van balans. Hebben we overdag iets te veel eigen gebakken taart gegeten, dan mag (nee: moet) er ‘s avonds eigenlijk ook wel even iets voedzaams op het programma, vinden we zelf. Maar wie o wie heeft er zin in om na alle rotzooi in de keuken om weer uitgebreid te gaan koken? Wij niet.

Sinds een poosje hebben we daar iets op gevonden: we maken zelf pizza en pasta en doen daar, zo simpel, de groente only potjes van NaturNes Bio bij. En dat is, echt, geloof ons, een dijk van een tip. Zo smeren we de pizzabodem in met tomatenpizzaprut van Mister Kitchen én de wortel-zoete aardappel van Naturnes Bio. Koop de pizzabodem gemaakt van bloemkool van Magioni (gewoon bij AH) – die is echt verrukkelijk. Wat mozzerella, wat vlees of vis en kruiden uit eigen tuin en je hebt een winnend maal. Door de pasta gaat er een potje doperwt-broccoli en door de curry een potje wortel-zoete aardappel. Uiteraard eten we gewoon allemaal uit dezelfde pot – echt lekker, ook voor jullie zelf. Beloofd.