16 september 2019, door Nina van Hilst

Eten met Nijntje: het grote Nijntje kookboek voor je dreumes, peuter of kleuter

16 september 2019, door Nina van Hilst

Eten met Nijntje: het grote Nijntje kookboek voor je dreumes, peuter of kleuter

Eten, in sommige - de mazzelaars - gezinnen gaat het vanzelf. In andere is het - soms op zijn zachtst gezegd - nogal een ding. Of het eten nu soepel gaat of moeizaam, je dreumes, peuter of kleuter meer betrekken bij eten en koken is leuk en leerzaam. En als je geluk hebt, eten ze er nog beter door ook. Eten met Nijntje is het grote Nijntje verhalen- en kookboek. Een lief boek met kindervriend Nijntje met verhalen over voedsel en 40 gezonde recepten.

Eten met Nijntje

Eten met Nijntje

Niemand minder dan Samuel Levie maakte het Nijntje kookboek. Samuel kennen we als co-founder van Food Cabinet en Brandt & Levie. Schrijver – met als onderwerp eten of course – voor Parool en Delicious. Én is hij de eerste Smaakburgemeester van Amsterdam. Gezond, echt eten wat met zorg voor de planeet gemaakt wordt, is waar zijn hart ligt. Inmiddels is Samuel ook vader en een kookboek voor kinderen kon niet uit blijven. Samuel en Nijntje maken samen een prachtteam.

Als Nijntje zegt dat appels lekker zijn, komt dat net wat geloofwaardiger over dan wanneer mama het zegt. Zo gaat dat bij ons thuis althans. In ‘Eten met Nijntje’ leert Nijntje kleintjes waar eten vandaan komt. De moestuin, de boomgaard en de koe die melk geeft komen voorbij. Naast deze leerzame en leuke verhalen staan er 40 recepten voor de allerkleinsten in het boek. Eenvoudige, gezonde, voornamelijk vegetarische en lekkere recepten. Ook leuk om met je opgroeiende kleuter samen te maken.

‘Eten met Nijntje’ is verkrijgbaar in de Winkel van Nijntje, bij Bol en eigenlijk zal iedere boekenwinkel deze hit wel verkopen. €19,95