Nederland, Utrecht29 augustus 2023, door Merche Ariza Gallego

De lekkerste veganistische bakkerij van Utrecht: Kluts

Nederland, Utrecht, 29 augustus 2023, door Merche Ariza Gallego

De lekkerste veganistische bakkerij van Utrecht: Kluts

Vaak genoeg worden we overvallen met cravings naar taart en dan is er in Utrecht één adres waar we linea recta naartoe gaan: Kluts. De veganistische bakkerij en koffiebar voelt aan als het knusse huis van je oma waar taart, cake, koekjes en alles daartussenin in overvloed is, en waar de koffie altijd naar meer smaakt. Zeker voor de 'havermelkelite' voelt het als thuiskomen; hier geen cappuccino met koeienmelk maar standaard havermelk. Als je hier bent geweest, snap je waarom wij in de rij gaan staan voor een stuk cake op die dagen waar iets zoets het enige is wat je wilt eten.

De beste veganistische bakkerij van Utrecht

De beste veganistische bakkerij van Utrecht

Op het terras van Kluts is het net alsof je op vakantie bent. Met het uitzicht op de Domkerk, en net buiten de toeristische drukte van het Domplein, zit je de hele ochtend en middag knus bij Kluts. Goed boek erbij en je hebt geen kind aan ons.

Moet er wel een stukje taart op het tafeltje voor ons staan. Tussen de veganistische taarten en cakes zit altijd wel voor ieder wat wils. Onze favoriet? Het verloren brood: een mix tussen alle restjes van kontjes cake, verkeerd gesneden taartjes en overgebleven bolletjes. Bon, taartliefhebbers weten waar ze de volgende keer koffie moeten gaan drinken in Utrecht.

Kluts Utrecht