Nederland, Rotterdam14 januari 2024, door Sanne Carbaat

Een lekker bakkie pleur in een koffiebar in Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 14 januari 2024, door Sanne Carbaat

Een lekker bakkie pleur in een koffiebar in Rotterdam

Of je nu aan het wachten bent op het station, het nodig hebt om een goede start aan je dag te geven of er gewoon echt veel zin in hebt: koffie is altijd een goed idee. En mocht je nou niet thuis zijn bij je eigen geliefde espressomachine, dan zijn er gelukkig overal lekkere koffiebars. Een aantal puike plekken in Rotterdam vind je in dit lijstje. Een koffie to go, een plek om met vrienden af te spreken of om nog even een paar mailtjes te sturen: allemaal redenen om naar een leuke koffiebar te gaan in Rotterdam.

 

Heel veel tips in Rotterdam hebben we verzameld in een e-guide, gratis en voor niks te verkrijgen in onze shop! E-guide Rotterdam.

De Koffiebar Rotterdam

De Koffiebar Rotterdam

Traditionele Italiaanse koffie in het hartje van Rotterdam: dat kun je vinden bij De Koffiebar op de Karel Doormanstraat. Ideaal dus wanneer je even op wilt laden met een lekker bakkie pleur. Plof in de mooie Chesterfield banken of op het terras als de zon schijnt. En niet alleen hebben ze heerlijke koffie, maar neem ook zeker een kijkje in de vitrine. Chocoladebroodjes, koffiekoeken en nog veel meer dingen die te lekker zijn om te laten liggen. En je weet het hé. Geen cappuccino na 11, bestel maar gewoon een espresso uit de beste espressomachine.

Heilige Boontjes

Heilige Boontjes

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke koffietentjes in het centrum van Rotterdam, waaronder de zaak Heilige Boontjes aan de Burgermeester Meineszplein 19. De gekozen naam zou iets te maken kunnen hebben met het feit dat deze koffiebar is ontstaan vanuit een re-integratieproject of zoals ze het zelf noemen: ‘een agent en een ouwe boef’. Of de boontjes nu heilig zijn of niet, je krijgt er wel echt goede koffie.

Social Koffiebar Rotterdam

Social Koffiebar Rotterdam

Als er iets hand in hand gaat, is het wel koffie drinken en bijkletsen. En dat kan niet misgaan bij een koffiebar genaamd Social in het MaHo kwartier. Tussen de vele leuke boetiekjes en restaurants is dit een leuke plek om even een uurtje, of twee, gezellig te kletsen met vrienden, familie of collega’s. Ben je zo lang aan het kletsen dat je wel wat trek begint te krijgen? De ontbijt- en lunchkaart zijn ook zeker de moeite waard om even te bekijken.

Williams Canteen

Williams Canteen

Heb je bezoekje gebracht aan het Museumpark, dan wil je vast en zeker nog wel even doorwandelen naar de bruisende Witte de Withstraat. Wellicht overdag wat minder bruisend dan ’s avonds, maar met genoeg leuke ontbijt-, lunch- en koffie plekken waar je kunt bijtanken van het wandelen. En één van deze hotspots is Williams Canteen met een leuke huiskamersfeer en heerlijke koffiebonen. Loop je ’s avonds langs en zin in iets anders dan koffie? Ze hebben hier ook heerlijke cocktails.