9 april 2022, door Michel + Renske

Fijnste koffieplekjes in de Jordaan / Amsterdam centrum

9 april 2022, door Michel + Renske

Fijnste koffieplekjes in de Jordaan / Amsterdam centrum

Je stapt de trein uit op Amsterdam Centraal en de (horeca) wereld ligt aan je voeten. Zonde om dan zomaar bij de eerste de beste koffieketen (we noemen geen namen) neer te strijken...

Daarom een rijtje met echte lokale toppers voor je bakkie zwarte goud, sommige nieuw, sommige oud.
Of we niet wat meer koffie-tips hebben, en dan door de hele stad? Me dunkt! DIT ZIJN LEKKERSTE TAKE OUT KOFFIEADRESJES (MET WAT LEKKERS) IN AMSTERDAM

Rond de Noordermarkt 1: Saint-Jean

Rond de Noordermarkt 1: Saint-Jean

Redelijk nieuw, maar toch al heel bekend. Wie kent ze niet; de heerlijke selfie spiegel foto’s voor de deur bij Saint-Jean. Jaren voorbereiding zijn in de opening van Saint-Jean gegaan en dat zie en merk je. De bonen optimaal geroosterd en sterk(!) op smaak, de lekkerste vegan snacks voor erbij. Als een blij mens de deur uit dus. Lees meer over Saint Jean

Rond de Noordermarkt 2: Luuks Coffee

Rond de Noordermarkt 2: Luuks Coffee

Nieuwste telg van het stel. Luuks Coffee is een opvallende verschijning die je vanaf de Noordermarkt al snel spot. Het donkerblauw geschilderde pand met opvallende witte letters doen vermoeden waar je moet wezen; bij Luuk dus.

Het tentje heeft fijne to go koffie voor als je de markt over wilt, maar ook een paar stoelen binnen waar je heerlijk mensen kijkt langs het raam. In de zomer neem je lekker buiten plaats op het bankje. Luuk heeft ook een blend voor thuis, mocht de koffie je goed bevallen.

Rond de Noordermarkt 3: Libertine

Rond de Noordermarkt 3: Libertine

Heerlijk plekje (en vooral terras) op de Noordermarkt. Elke dag mensen kijken, elke dag druk! Vanaf 9 uur kun je neerstrijken voor koffie, en koffie kan zo de hele dag doorlopen in andere bezigheden, van koffie naar lunch, van koffie naar borrel. Bij Libertine kan het allemaal. Behalve op dinsdag, dan is Steven dicht.

Rond de Haarlemmerstraat: Toki

Rond de Haarlemmerstraat: Toki

Toki solliciteert zeker voor het leukste horecahoekpandje van Amsterdam. Verscholen achter de drukke Haarlemmerstraat vind je Toki. Altijd druk, altijd gezellig, altijd op smaak, inside & out, letterlijk & figuurlijk. Het geblokte terrazzo bankje herkent menig Amsterdammer – toki times. Toki heeft een echte woonkamer vibe wat een heel divers (en dus leuk) publiek trekt. Naast écht goede koffie hebben ze ook heerlijke cakes. Gaan dus!

Rond de Haarlemmerstraat: Gebroeders Niemeijer

Rond de Haarlemmerstraat: Gebroeders Niemeijer

Een heerlijke ambachtelijke parel dicht bij centraal station. Dus perfect voor een lekker bakkie voor je de dag begint of eindigt. Het ligt verscholen tussen de wat toeristische winkels dus even goed zoeken. Bij Gebroeders Niemeijer pak je naast een heerlijke kop koffie ook een bovengemiddeld goed croissantje mee. Doen!

9 straatjes: Screaming beans

9 straatjes: Screaming beans

Zoveel (teveel?) keus in de Negen straatjes en precies daarom lichten we er maar eentje uit: Screaming beans. Een altijd goed plekje voor tijdens het struinen door de 9 straatjes. Met wederom een eigen koffie blend. Bij Screaming beans zit je heerlijk in het wat donkere smalle pandje. De koffie vol van smaak en de espresso lekker pittig, zodat je er een hele dag tegenaan kan.

Dam-buurt: The Lobby

Dam-buurt: The Lobby

Een heerlijke plek om even goed bij te komen. Indien er nog een plekje is bij de open haard; claim deze – lekkerder ga je niet kunnen zitten. Als je gelukt hebt, krijg je bij je koffie zo’n heerlijk boterkoekje (jam) en bestel je een latte macchiato, dan komt ie in een feestelijk wijnglas kind of thing. Maakt je dag meteen een stuk leuker toch?