Nederland, Amsterdam15 november 2023, door Michel + Renske

Fijnste koffieplekjes in de Jordaan en Amsterdam centrum

Nederland, Amsterdam, 15 november 2023, door Michel + Renske

Fijnste koffieplekjes in de Jordaan en Amsterdam centrum

Een rijtje met koffieplekjes in Amsterdam centrum en Jordaan voor je bakkie zwarte goud, sommige nieuw, sommige oud. Je stapt de trein uit op Amsterdam Centraal en de (horeca) wereld ligt aan je voeten. Zonde om dan zomaar bij de eerste de beste koffieketen (we noemen geen namen) neer te strijken... Hier de echte lokale toppers.

Of we niet wat meer koffie-tips hebben, en dan door de hele stad? Me dunkt! DIT ZIJN LEKKERSTE TAKE OUT KOFFIEADRESJES (MET WAT LEKKERS) IN AMSTERDAM

Rond de Noordermarkt 1: Saint-Jean

Rond de Noordermarkt 1: Saint-Jean

Wie kent ze niet; de heerlijke selfie spiegel foto’s voor de deur bij Saint-Jean en de inmiddels beroemde cruffin. Jaren voorbereiding zijn in de opening van Saint-Jean gegaan en dat zie en merk je. De bonen optimaal geroosterd en sterk(!) op smaak, de lekkerste vegan snacks voor erbij. Als een blij mens de deur uit dus. Lees meer over Saint Jean

De koffiesalon

De koffiesalon

De koffiesalon is een mengelmoes van een Italiaanse koffiezaak met Nederlandse producten (think appeltaart en ander gebak, maar ook heerlijke slagroomtruffels). Wel echt gegarandeerd goede producten, waarbij het meeste wordt gemaakt in de eigen bakkerij bij hun locatie op het Spui. Vanaf hier wordt al dit lekkers naar de andere locaties gefietst. En tien punten voor de vegan opties en de plantaardige melk zonder extra kosten. Sowieso honderd punten voor het duurzame concept.
En oh, dan de koffie… Echt goede Italiaanse koffie en in rap tempo klaar. Krantje of goed gesprek erbij en wat wil een mens nog meer?

 

 

Rond de Noordermarkt 2: Luuks Coffee

Rond de Noordermarkt 2: Luuks Coffee

Nieuwste telg van het stel. Luuks Coffee is een opvallende verschijning die je vanaf de Noordermarkt al snel spot. Het donkerblauw geschilderde pand met opvallende witte letters doen vermoeden waar je moet wezen; bij Luuk dus.

Het tentje heeft fijne to go koffie voor als je de markt over wilt, maar ook een paar stoelen binnen waar je heerlijk mensen kijkt langs het raam. In de zomer neem je lekker buiten plaats op het bankje. Luuk heeft ook een blend voor thuis, mocht de koffie je goed bevallen.

Coffee to go met Birò

Coffee to go met Birò

Koffie on the go klinkt heerlijk, maar als je zoveel leuke locaties wil bezoeken dan heb je een speedy kompaan nodig die je overal naartoe brengt. En daar komen onze vrienden van Birò om de hoek kijken. Ze brengen comfort, snelheid en het is ook nog eens een duurzaam middel van vervoer. That’s all? Nee, natuurlijk niet! Fijn is dat je ook nog eens bijna overal kunt parkeren. Wel netjes doen, zoals het hoort (in de vakken en bij voorkeur met met de neus naar de muur of waterkant) en niet op de stoep! Koffie in de hand en gaan!

Rond de Noordermarkt 3: Libertine

Rond de Noordermarkt 3: Libertine

Heerlijk plekje (en vooral terras) op de Noordermarkt. Elke dag mensen kijken, elke dag druk! Vanaf 9 uur kun je neerstrijken voor koffie, en koffie kan zo de hele dag doorlopen in andere bezigheden, van koffie naar lunch, van koffie naar borrel. Bij Libertine kan het allemaal. Behalve op dinsdag, dan is Steven dicht.

Nous

Nous

Net geopend in het najaar van 2023 is Nous. Een koffiezaakje waar je graag weer terugkomt. Op het randje van de Jordaan – net de drukte uit – zit Nous op een hoekje van het Haarlemmerplein. Dit lichte zaakje heeft de focus op goede kwali en klantvriendelijkheid. Zoals je eigenlijk bij ieder koffietentje wenst. Even geen trek in koffie? Probeer dan de heerlijke matcha of de eigengemaakte limonade die heel casual van kleur verandert. Nous coffee store is net nieuw maar al vol vaste klanten. En dat is niet voor niets.

Nous coffee store

Rond de Haarlemmerstraat: Toki

Rond de Haarlemmerstraat: Toki

Toki solliciteert zeker voor het leukste horecahoekpandje van Amsterdam. Verscholen achter de drukke Haarlemmerstraat vind je Toki. Altijd druk, altijd gezellig, altijd op smaak, inside & out, letterlijk & figuurlijk. Het geblokte terrazzo bankje herkent menig Amsterdammer – toki times. Toki heeft een echte woonkamer vibe wat een heel divers (en dus leuk) publiek trekt. Naast écht goede koffie hebben ze ook heerlijke cakes. Gaan dus!

Rond de Haarlemmerstraat: Gebroeders Niemeijer

Rond de Haarlemmerstraat: Gebroeders Niemeijer

Een heerlijke ambachtelijke parel dicht bij centraal station. Dus perfect voor een lekker bakkie voor je de dag begint of eindigt. Het ligt verscholen tussen de wat toeristische winkels dus even goed zoeken. Bij Gebroeders Niemeijer pak je naast een heerlijke kop koffie ook een bovengemiddeld goed croissantje mee. Doen!

Dam-buurt: The Lobby

Dam-buurt: The Lobby

Een heerlijke plek om even goed bij te komen. Indien er nog een plekje is bij de open haard; claim deze – lekkerder ga je niet kunnen zitten. Als je gelukt hebt, krijg je bij je koffie zo’n heerlijk boterkoekje (jam) en bestel je een latte macchiato, dan komt ie in een feestelijk wijnglas kind of thing. Maakt je dag meteen een stuk leuker toch?

9 straatjes: Screaming beans

9 straatjes: Screaming beans

Zoveel (teveel?) keus in de Negen straatjes en precies daarom lichten we er maar eentje uit: Screaming beans. Een altijd goed plekje voor tijdens het struinen door de 9 straatjes. Met wederom een eigen koffie blend. Bij Screaming beans zit je heerlijk in het wat donkere smalle pandje. De koffie vol van smaak en de espresso lekker pittig, zodat je er een hele dag tegenaan kan.