18 maart 2020, door Michel + Renske

Lekkerste take out koffie adresjes (met wat lekkers) in Amsterdam

18 maart 2020, door Michel + Renske

Lekkerste take out koffie adresjes (met wat lekkers) in Amsterdam

Ja zeg héy hallo, we gaan lekker hoor, met ons #samenuitsamenthuis Bart Blijft Binnen momento.

Het is namelijk heel eenvoudig: gezondheid voorop, maar we willen ook graag dat, als straks alles weer 'normaal' is, we naar onze lievelingsadresjes kunnen gaan. En daarom moeten we onze geliefde horeca-zaken  waar mogelijk supporten (zodat zij ook weer in kunnen kopen etc etc, its a circle people!). Check hier onze waslijst met heerlijke thuisbezorghoreca in Amsterdam (we vullen 'm dagelijks aan) en hier die voor de rest van het land. En omdat dat de dag echt nog niet vol maakt, hier onder een heerlijk lijstje waar je de beste koffie van de stad mét wat lekkers haalt.

Tips? Stuur een mailtje naar info@bartsboekje.com

Amsterdam Zuid

Amsterdam Zuid

 • Coffee District. Een van de nieuwe favo’s wat betreft koffie en lekkers. En aangezien ze pas zijn begonnen bij het Amsterdamse Coffee District kunnen ze de klanten goed gebruiken. Pittige start… Steun ze door een to go koffie te halen bij het gezellige afhaalraam. Enne: we vinden het maar wat knap dat zelfs het to go raam/ de hele afhaalsetting foto-waardig is. Je koopt er ook boontjes voor als je zelf thuis koffie wilt zetten. Lief.
 • Stach Stationsplein. Uiteraard geld dit voor alle Stachs in de stad die open zijn maar vanaf het Sadionplein ben je wel zo in de natuur voor een fijne wandeling (met je koffie to go) uiteraard moedigen we je niet aan om met hordes mensen in het Amsterdamse bos te lopen maar besluit je om vroeg op te staan, dan kan het nog prima.
 • Vascobello Rijnstraat. Belgium finest. De meeste van Vascobello’s in de grote steden zijn weer open voor take away. Hoera!

Amsterdam Oost

Amsterdam Oost

 • 4850. Yes yes yes voor de lekkerste buns en overheerlijke koffie. Vergeet niet een sospresso te bestellen. Dat is een koffie die je extra koopt (wel afrekent maar niet opdrinkt) voor de hulpverleners van het OLVG (die tegenover dit zalige plekje zitten).
 • Coffee Bru. Dagelijks open van 8.00 tot 15.00. Voor het raam zie je het lekkers van de dag. De koffie wordt op veilige afstand gemaakt en alles komt via het to go tafeltje naar je toe. Hoef je die heerlijke Rumbaba bonen niet te missen.
 • Rumbaba. Het broertje van Coffee Bru is ook open. Net wat handiger als je wat dieper in oost / watergraafsmeer woont. Je koopt er heerlijke baksels to go maar de koffie is even goed als die van broertje Bru.
 • The Cottage. Hier haal je lekkere koffie en o ja vergeet die scone niet! eventueel met jam en clotted Cream, however you like it.
 • Thuis aan de Amstel. Heerlijke koffie to go, en vergeet dan ook geen avondmaaltje of asperges (vers uit Limburg) mee te nemen. O en de appeltaart, tuurlijk appeltaart.

Amsterdam Noord

Amsterdam Noord

 • Public space. Broodje, zoetigheid, koffie. Bij Public space kun je nog steeds aan je trekken komen. Let op: wel alleen van woensdag tot zondag. We zagen, los van de heerlijke koffie, ook een yummie verse focaccia langskomen. Wandel daarna met je bestelling door noord of naar Het Vliegerbos (uiteraard met gepaste afstand mensen).Beeld door @meltingpotstories

Amsterdam West

Amsterdam West

 • Cafe winkel 43. Niet alleen voor de koffie… Je gaat natuurlijk voor de appeltaart. De rest is bijzaak.
 • White label coffee. Dikke tip eb dat was het altijd al maar nu nog wat extra omdat deze mensen een gezellig take out hoekje hebben weten te creëren. In de deur weliswaar: daar staat nu, hop, de espressomachine. Laat die koffie bestellingen maar komen!
 • Kiosk by Eline. Een snoepje van een adres als je in West bent. Hier haal je een frisse neus bij de Silodam onder het genot van een heerlijke koffie.
 • Lot Sixty One. Ook deze topper is de hele dag  hartstikke open voor al uw koffiewensen. De hele week all day long je koffie liefde bijtanken.
 • Monks. Amsterdam West krijgt het moeilijk. Hier nóg een heerlijk plekje waar je koffie en lekkers to go scoort. Tja, je komt ook hier niets te kort.
 • Coffee room. Yes en niet alleen koffie bij Coffee room maar ook acai bowls to go. Dus heb je geen zin om Netflix te stoppen en die bowl te maken, kan je gewoon naar coffee room en lossen zij het voor je op. Kan jij door met je favo serie.

Amsterdam centrum

Amsterdam centrum

 • Small world catering. Sorry maar hier moet eigenlijk een apart artikel voor want ZO LEKKER. En zoveel liefde ambacht en alles meer in de producten en makerij ervan.
  Alle gerechtjes en lunchbroodjes (noem het borden) zijn nu af te halen uit het heerlijke luik aan de zijkant. Voor een heerlijke inspiratie sessie voor je gaat moet je even de Instagram openen. Dan zie je wat er vooral gebrouwen wordt; Focaccia met courgette en tallegio bijv. Of chicken avocado. Allemaal zalig heerlijk en je wilt niks anders meer. Daarbij kan je ook een lekkere koffie halen. Dit wil je niet missen. Salades zijn ook al heerlijk, maar salade in corona tijd vinden we wat raar klinken.
 • Coffee & Such. Leuke lichte houte zaakje gaat open voor je dagelijkse dosis koffie. Take out let’s go!
 • Toki. Het lekkere tegeltje even wegdenken (met enige print) want take out only, maar hoe fijn is het dat de koffie van Toki en de baksels gewoon mee te nemen zijn.
  10-16 uur daily!
 • Vinnies deli. Yes de Haarlemmerstraat leeft weer. Vinnies Deli is open. elke dag van 8 tot 13 uur voor koffie, koek en croissants.
 • Bocca. Yes Bocca flagship store in de kerkstraat is open. Voor koffie, thee en lekkers. Hop! Gaan met die banaan voor een lekker bakkie. Voor thuis kunnen er ook bonen worden meegenomen.
 • Screaming Beans. Some will say de allerlekkerste koffie van de stad. Aan de runstraat kom je terecht voor hun liquid goodness, lekkerste pastries en zoals ze zelf zeggen: ‘coffeegear and beans’. Voldoet aan al je koffiegemakken.