Nederland11 november 2021, door Michel + Renske

Saint-Jean, een nieuw en fijn café in Amsterdam downtown

Nederland, 11 november 2021, door Michel + Renske

Saint-Jean, een nieuw en fijn café in Amsterdam downtown

Op de Amsterdamse Lindengracht strijkt in een heerlijk hoekpandje Saint-Jean neer, van uber enthousiaste ondernemer Yann (Yann, werd 'Jean' en 'Jean' op zijn beurt: Saint-Jean. Dat zal wel de reasoning achter die naam zijn, gokken we zo). Saint-Jean heeft een heerlijke minimalistische look met voorbij de counter een paar heerlijke bankjes met marmeren tafeltjes. Buiten zit je ook leuk en vooral in het weekend is het heerlijk mensen kijken hier.

Saint-Jean

Saint-Jean

Het team achter Saint-Jean komt zeker niet net pas kijken en draait al een tijdje mee in horecaland. Zo hadden ze eerst Rustic Pastry: vegan high quality lekkers dat je via de online shop kon bestellen en die bij je thuis werden gebracht. Dat was na een tijd zo’n hype dat er werd besloten om een fysiek café te openen. Een plek waar mensen kunnen binnenkomen, neerstrijken en live van lekkers kunnen genieten. Even lekker het huis uit, dat is Saint-Jean.
Het idee was simpel. Vegan snacks, maar dan zo goed dat je het niet van het “gewone/bekende” kan onderscheiden. Well, that works. Bestel je een cinnamon bun of galette (je weet wel, zo’n soort rond rubberbootje van bladerdeeg met daarin heerlijk fruit of chocolade vulling), dan weet je niet wat je proeft. Veel smaak en kruiden, dus ja, gewoon heel goed.
Ook over de koffie kunnen we naar huis schrijven. Deze overheerlijke koffie wordt gezet van de bonen van Moto Coffee, die zorgvuldig en op duurzame wijze worden gebrand. Yann (de eigenaar) heeft in zijn espresso molen de biologische ‘Pa Loa’ blend zitten en voor een filterkoffietje worden ‘Dak’ bonen gebruikt. Je kunt hierin eindeloos advies van de koffiemakers verwachten, zodat je zeker niet teleurgesteld je slokken achterover gooit.