Oostenrijk, Wenen26 december 2019, door Barts Boekje

3x koffieleuten in het prachtige Wenen

Oostenrijk, Wenen, 26 december 2019, door Barts Boekje

3x koffieleuten in het prachtige Wenen

Liefhebbers van het zwarte goud kunnen in Wenen hun hart ophalen. Wenen – Vienna op z'n internationaals – telt veel 'kaffeehauses'. Ja, die Wenen kunnen koffie drinken hoor. En het mag gezegd worden: geen enkele van die vele kaffeehauses heeft ons teleurgesteld (en als het om koffie gaat, zijn we kritisch!). Wel sprong er een drietal van die kaffeehauses met kop en schouders boven de rest uit. Must visits als je het ons vraagt (als je tenminste van koffie houdt, that is). Komen ze.

Café Espresso Wenen

Café Espresso Wenen

Stap bij Café Espresso met één teen naar binnen en je voelt aan alles: hier zit je goed. Alles is hier vintage. En als we zeggen alles, bedoelen we ook echt álles. Het prachtige hoge plafond, de houten bar, de stoeltjes, de tafel. Álles. Tegenwoordig noemen ze deze stijl hipster galore, dus dan begrijp je wat we bedoelen.

In de buurt kun je heel fijn winkelen, wat Café Espresso een perfecte uitvalsbasis in Wenen maakt.

(tekst gaat verder onder deze afbeelding)

Burggasse24 Wenen

Burggasse24 Wenen

In dezelfde straat in het zesde arrondissement vind je Burggasse 24. Dit is een vintage kledingzaak annex een net zo vintage koffiehuis. Bij ‘vintage koffiehuis’ mag je denken aan oude Perzische tapijten, versleten schoolstoeltjes, fauteuils van velours, antieke lampen, propellers en planten aan het plafond en zwartwit foto’s aan de muur. Loop je het zitgedeelte voorbij, dan kom je bij de winkel. Die ziet er een stuk strakker uit, deels omdat alle vintage parels netjes op kleur hangen. Van gekke accessoires tot mantels en jurken, het is hier prima vertoeven. Of je nu koffie drinkt of niet.

(tekst gaat verder onder deze afbeelding)

Café Phil

Café Phil

Google naar hot- of koffiespots in Wenen en Café Phil komt overal naar voren. En terecht. Phil is zo’n typisch tentje waaraan alles leuk is. Het is een boekenwinkel, koffiebar en fijne leesplek in één. Het meubilair is ook hier vintage én comfortabel. Aan het plafond hangt een rits aan antieke lampen, maar óók een discobol. Dus je raadt het al: Phil is de hipster koffiebar bij uitstek. In de meest positieve zin van het woord. Heel veel hartjes voor Phil.

Wil je ook onze favoriete winkels in Wenen ontdekken? Die vind je hier.

 

Social Hub Wenen

Social Hub Wenen

De Social Hub Wenen vind je midden in het edgy, upcoming 2nd district. Ook hier weer, net als in Barcelona, zie onze vorige reel bij de Hub, meer dan genoeg meeting spaces, workshops en werkruimtes om de dag door te komen (hallo remote werken!). Kun je daarna meteen de stad induiken. Work hard, play harder of zoiets toch? Tussendoor haal je een kop koffie bij het Work Cafe & Bar of een cocktail op het rooftop terras. Dit is overigens ook een toplocatie voor evenementen.