Oostenrijk, Wenen23 december 2019, door Barts Boekje

3x winkels waarvoor je nu naar Wenen wil gaan

Oostenrijk, Wenen, 23 december 2019, door Barts Boekje

3x winkels waarvoor je nu naar Wenen wil gaan

Winkelen in Wenen, het bekt gewoon zo lekker. En we schreven het al eerder: naar Wenen ga je voor kerstmarkten, voor cocktails en voor de fijne hotels. Maar vanaf nu ga je er ook naar toe om te winkelen. Want in Wenen, daar wemelt het van de fijne winkels. En dat is bíjna een tongbreker.

Eerst even dit

Eerst even dit

Wenen is net als Parijs opgebouwd uit verschillende arrondissementen. Dat telt gemakkelijk op maar iedere wijk verkennen en de hele opbouw in een (kort) weekend onder de knie krijgen is lastig. Onthoud maar gewoon dat er drie must see wijken zijn:

Het Eerste arrondissement dat bestaat uit Tuchlauben, Kärtnerstrasse, Kohlmarkt, Graben, Stephansplatz, Wollzeile. Dit is de stadskern en is – uiteraard – onmogelijk te missen.

Het zesde (en zevende arrondissement) rond Neubaugasse en Burggasse is waar je de jongste restaurants, vintage shops en meer goed vertier vindt.

En het zevende arrondissement is het Museumkwartier. Het woord zegt het al: veel musea maar ook een hipheid met veel street-art en de leukste barretjes.

Maar we hadden het in de intro over winkels, niet over wijken. Dus we lichten graag drie stuks voor je uit. Omdat ze het waard zijn.

Burggasse24

Burggasse24

Dat brengt ons bij het zesde arrondissement. Waar de Neubaugasse en Burggasse de show stelen. Deze vrij lange straten kun je vergelijken met de Negen Straatjes in Amsterdam: je vindt er een mix van kleine boetieks, concept stores en vintage winkels.

Met stip op nummer één staat Burggasse24, een vintage kledingzaak annex een net zo vintage koffiehuis. Bij ‘vintage koffiehuis’ mag je denken aan oude Perzische tapijten, versleten schoolstoeltjes, fauteuils van velours, antieke lampen, propellers en planten aan het plafond en zwartwit foto’s aan de muur. Loop je het zitgedeelte voorbij, dan kom je bij de winkel. Die ziet er een stuk strakker uit, deels omdat alle vintage parels netjes op kleur hangen. Van gekke accessoires tot mantels en jurken, het is hier prima vertoeven. Of je nu koffie drinkt of niet.

Kitsch Bitch Wenen

Kitsch Bitch Wenen

Om de hoek bij Burggasse24 ligt Kitsch Bitch, aan de Neubaugasse. Tussen de kleine, rommelige boetieks en de grotere winkels valt deze winkel op dankzij haar strakke, hippe interieur. Kitsch Bitch is wat je noemt een echte concept store. Naast hippe streetwear verkopen ze hier ook vintage kleding, sieraden, tassen en andere accessoires.

Unikatessen

Unikatessen

Niet in het zesde arrondissement, maar aan de andere kant van de stad vind je Unikatessen Concept Store. Hier hebben ze mooi spul. Een tikkie duurder dan Burggasse24 en Kitsch Bitsch en beslist geen vintage. Maar wel one of a kind items, die je in Nederland niet snel vindt. Ga je spontaan naar de Opéra? Dan slaag je hier voor een passende outfit.

Maar wáár slaap je dan in Wenen? Nou, hier.