Zwitserland, Bazel29 december 2022, door Nina van Hilst

Koffie en lunch in Bazel, Zwitserland

Zwitserland, Bazel, 29 december 2022, door Nina van Hilst

Koffie en lunch in Bazel, Zwitserland

Geen stedentrip zonder lekker eten. En in Bazel weten ze wel hoe dat moet. Van een goede koffie in de ochtend tot een taartje ergens tussendoor, lekker lunchen en door naar een buvette of restaurant en al borrelend de nacht in. Welke koffie- en lunchzaakjes mogen op je radar tijdens je citytrip naar Bazel?

 

Ook bij deze restaurants in Bazel kun je lekker lunchen.

Kuni & Gunde

Kuni & Gunde

Net geopend in het najaar van 2022 is Kuni & Gunde. Een toffe plek voor koffie met taart, heerlijke sandwiches voor lunch en borrelen met cocktails tot in de late avond. Het houten design interieur is gebouwd samen met de toekomstige klanten. Iedereen mocht meehelpen en al voor Kuni open was, was het er gezellig. Er is de benedenverdieping met de grote bar, de intieme tussenverdieping en het lekkere dakterras. Kuni & Gunde is een leuke, jonge plek waar je lekker zit voor warme choco tot biertjes.

La Manufacture

La Manufacture

Dé brunch hotspot van Bazel. La Manufacture heeft drie locaties in Bazel. Locatie Elisabethen zit in een mooi hoekpandje met een idyllisch terras rondom de fontein. Hier zit je heerlijk voor koffie of choco met taart of een uitgebreid brunchmenu. Van bagel tot açaibowl en van tartine tot salade. Het kan druk zijn rond lunchtijd, dus houd rekening met wachttijd. Locatie Gundeli is er voor brunch en in de avond voor burgers. Waar we het personeel bij Elisabethen wat gejaagd vonden, vonden wij ze bij Gundeli enorm aardig. En dan is er nog de eetbar in foodcourt Klara, waar ze (vegan) burgers serveren.

Ängel or Aff + Bio Andreas

Ängel or Aff + Bio Andreas

Midden in het historische centrum van Bazel ligt Andreasplatz. Ängel or Aff heeft hier een groot, gezellig terras wat dé plek is voor locals om koffie te drinken of te borrelen. Van jong tot oud en van hip tot kneuterig drinkt en kletst hier allemaal samen. Bij Ängel hebben ze een kleine kaart. Voor de echte trek kun je ook één deur verder bij Bio Andreas binnen zitten. In deze houtoven bakkerij hebben ze de lekkerste broden, taarten en koekjes. Heerlijk bij je koffie, om te lunchen of mee te nemen voor later. Dit gezellige plein is eigenlijk wel een must tijdens je bezoek aan Bazel.