Nederland14 maart 2023, door Teun Tielen

Nooit meer zonder koffie én cups gemaakt van planten. De Koffiejongens weten het wel

Nederland, 14 maart 2023, door Teun Tielen

Nooit meer zonder koffie én cups gemaakt van planten. De Koffiejongens weten het wel

Boys will be boys. Meestal zijn we daar niet heel erg over te spreken, maar voor De Koffiejongens maken we een uitzondering. Deze boys hebben namelijk wel begrepen hoe je girls (en boys) blij maakt. Met goede koffie bijvoorbeeld. Kijk, daar win je al. Maar De Koffiejongens gaan een stapje verder met volledig afbreekbare koffiecups die je zelfs in je compost bak kunt gooien. De cups zijn van planten gemaakt (de technologie van tegenwoordig staat voor niets) en ze passen gewoon in je standaard Nespresso machine. Sluit een abonnement bij ze af, wordt nooit meer wakker zonder goede koffie die natuurlijk nog lekkerder smaakt omdat je weet dat je het gewoon bij je bananenschillen kunt gooien.

 

Goede koffie, volledig biologisch afbreekbaar en nooit meer misgrijpen: hulde voor De Koffiejongens!

De Koffiejongens

De Koffiejongens

Niet alleen mensen houden van koffie, ook planten zijn er dol op. In ieder geval op de koffiecups van de Koffiejongens, want die zijn gemaakt van én voor planten. Omdat ze biologisch afbreekbaar zijn, kun je ze na gebruik op je composthoop gooien (tijd voor een nieuwe hobby..?). Binnen een half jaar veranderen de cups dan in voeding voor je planten en ander groens. Heb je minder groene vingers dan mogen ze ook gewoon bij het GFT. Dat duurzaamheid belangrijk is voor De Koffiejongens mag duidelijk wezen. De koffie zelf is gecertificeerd met het Rainforest Alliance keurmerk, het verpakkingsmateriaal is FSC gecertificeerd en als het even kan bezorgen ze je bestelling op de fiets of lopend. Sinds 2021 zijn de Koffiejongens al helemaal CO₂-neutraal. De pakketjes worden ingepakt door mensen die vroeger een afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Zij een baan, jij goede koffie. Win-win op zijn best!

 

Nooit meer zonder koffie

Nooit meer zonder koffie

Allemaal leuk en aardig, die duurzaamheid, maar is de koffie ook een beetje te drinken? Zekers. Tried, tested and approved door Team Bart, het verschil proef je zeker. Aangezien koffie essentieel is in (bijna) ieder huishouden is een abonnement aan te raden. Lijkt wellicht een tikkeltje overdreven, maar stiekem is het toch wel heel fijn om altijd een voorraadje in huis te hebben. Er ‘s ochtends achter komen dat je wederhelft het laatste cupje heeft gepakt is namelijk niet bepaald bevorderlijk voor de sfeer.. Bij de Koffiejongens kun je je eigen mix van smaken samenstellen en je abonnement ten allen tijden aanpassen, stopzetten of pauzeren. Of je bestelt de cups gewoon los, zonder abonnement. Echt, dat is alles. Handig hoor.

 

Duurzaam hoeft niet duur te zijn

Duurzaam hoeft niet duur te zijn

Duurzaam duur? Hoeft niet hoor. Bij De Koffiejongens zeker niet het geval! Niet de allergoedkoopste op de markt, maar net onder de middenmoot, want neerkomt op ongeveer 25 % goedkoper dan wat je voornamelijk in de schappen ziet liggen (om het nog duidelijker te maken: je drinkt al een koffie vanaf 33 cent). En die koffieschappen in de supermarkt kun je nu dus ook gewoon voorbij lopen, want zoals we al zeiden: je koffie wordt gewoon door de brievenbus gedaan.

 

De Koffiejongens