Nederland10 juni 2020, door Imara Milatz

Camping Koolgeitwolf in het leuke Abcoude

Nederland, 10 juni 2020, door Imara Milatz

Camping Koolgeitwolf in het leuke Abcoude

Kamperen kun je leren, echt. Waarvan acte: we zijn hier bij Barts Boekje het schoolvoorbeeld van niet-kampeerders (blegh, door de modder naar de plee en dan nog moeten wachten ook... Nee hoor, dank). Maar we hielden vol. Probeerden het al vele malen. Zochten naar campings die ons wél lagen (want het is een voordelige manier om buiten te leven en als het zo leuk is, moeten wij dat toch ook kunnen ervaren?!).

 

Het moet gezegd: niets is leuker om het kroost over de camping te zien hollen. Of om juist compleet festivalstijl samen met vrienden en - nog leuker - nieuwe vrienden die gisteren nog onbekenden waren, te genieten van muziek en het kampvuur, zoals deze zomer bij camping Eibergen en bij pop-up festivalcamping Tijdloos. Kortom: oefening baart kunst en kamperen is hét vakantie in Nederland antwoord deze zomer. En we hebben er weer een! Camping Koolgeitwolf. Why? Many many redenen. Hier komen ze allemaal.

Koolgeitwolf

Koolgeitwolf

Áls je Barts Boekje over weet te halen om eens een keer te gaan kamperen, dan kom je met de nieuwe camping Koolgeitwolf in Abcoude een heel eind. Koolweitgolf, onder de rook van Amsterdam (wat al een pré op zich is) verschuilt zich in de natuur van Abcoude. En precies die natuur wordt – volkomen onbegrijpelijk – nogal eens vergeten. Want kamperen op een eiland? Klinkt niet alleen leuk, dat ís leuk.

Hier vind je namelijk het Forteiland, een uniek stukje ongerepte natuur waar de vogels nog van de mens schrikken. Een unicum vlak bij de grote stad. Koolgeitwolf herinnert ons daar weer eens even aan met zwoele beloftes als ‘barefoot luxury camping’. Kijk, dat is nog eens spekkie naar ons bekkie. Het persbericht leest als volgt: “luxe in de vorm van avontuur en het echte ‘buitenleven gevoel’, zonder in te boeten aan comfort en service”. Okeoke, daar begint het interessant te klinken.

Zo ziet dat eruit: een camping waar je tentje for the night hartstikke klaar staat. Ha! Niks gesjouw met tenten, matjes, slaapzakken en geen geworstel met tentharingen en scheerlijnen. Opluchting! Alle tenten hebben een lekker bedje, verlichting zodat je niet tig keer je hoofd hoeft te stoten, bijzonder leuke zitjes, knusse hoekjes én alle tenten zijn stuk voor stuk voorzien van een sausje. Een sausje van kunstenaars met smaak om precies te zijn. Wel zo gezellig. Nog gezelliger, wanneer de zon verdwijnt en plaats maakt voor het vallen van de nacht, knipper je je eigen zaklamp aan en (of) volg je de romantische dwaallichtjes over het terrein. Dit alles zodat je écht old school sterren kunt kijken tres romantique.

Maar het kan nóg beter, aldus de Koolgeitwolf. De volgende morgen, nog in de slaapkreukels, word je gewekt door Moeder Natuur en kan de dag beginnen. Vervelen? Soms heeft de mens het even nodig maar niet bij huize Koolgeitwolf; hier is genoeg te doen. Er worden iedere dag originele activiteiten georganiseerd. Zo word je wakker met een sessie yoga in de ochtend en wat dacht je van je eigen fortenbier brouwen in de brouwlokaal? Zin in een volle dag touren? Of stap de fiets op om lokale boeren te bezoeken en pareltjes rondom Abcoude ontdekken. Met een goedgevulde boodschappentas keer je terug naar het fort waar je in de keuken van de wolf een heerlijke lunch bereidt. Gelukkig mag alles en hoeft niets. Je kunt ook lekker je eigen pad kiezen en vanaf een bootje of op de fiets de natuur ontdekken. En ook (hoe ironisch) Amsterdam is op bezoekafstand.

We komen alweer bijna bij het eind, maar niet zonder het volgende te benoemen: camping (of eigenlijk glamping) Koolgeitwolf bestaat uit maar liefst zes tentjes (2-4 personen each) met voldoende afstand tussen ieder vertrek. Genoeg plek daar in de natuur waar je je eigen dinerplekje tot je dienst hebt. Coronaproof? Dat is wel duidelijk denken we dan