Nederland, Gelderland3 juni 2020, door Maartje

Nieuw wishlist campingmateriaal: For-rest Glamping Eibergen in de Achterhoek

Nederland, Gelderland, 3 juni 2020, door Maartje

Nieuw wishlist campingmateriaal: For-rest Glamping Eibergen in de Achterhoek

Weet je nog, die oe's en aah's van ons over de allerleukste campings van Nederland? Nee? Hier lees je ze, voor met de kids, en hier lees je welke we sowieso heerlijk vinden, ook zonder koters: je ultieme zomermoment is heel dichtbij; dit zijn de leukste campings in de buurt.

Leuk om te lezen hoor, helemaal hunky dory en we staan nog steeds achter ieder woord. Maar... Maar. Laat alles vallen, 'vergeet' de rest en check onze nieuwe camping craving For-rest Glamping Eibergen. Een zomerse pop-up camping in de Achterhoek waar het sfeertje naar festivals riekt (alleluja, kan het dus alsnog in 2020), waar de stemming gemoedelijk is, de logeerplekken knap én comfortabel en waar - let op - adults only afgewisseld wordt met twee weken kidsproof vakantievieren in een stukje redelijk on-ontdekt Nederland.

Told you so: beter wordt het niet deze zomer en bij pop-op For-rest Glamping Eibergen wil je wezen.

For-rest Glamping Eibergen

For-rest Glamping Eibergen

Kijk, dat zit zo: in de Achterhoek, daar is echt best nog wel heel wat ruimte. Dat is fijn want ruimte is just what the doctor ordered deze zomer in Nederland. Bovendien wonen er in de Achterhoek, in en rond het immer bruisende Eibergen om precies te zijn, mensen met smaak, zo blijkt. Mensen die in de organisatie van festival zoals Lowlands zitten en die hun kans grepen toen er een verwaarloosde camping in de buurt leeg bleek te staan. Het idee was om een paar van die (immer waanzinnige) ‘props’ van Hollands beste festivals op de camping te zetten, maar in the end werden het 40 accomodaties, een heerlijke algemene (buiten)ruimte, een winkeltjes en verschillende buitenplaatsen om te barbecuen. Afijn, die mensen met smaak en swag besloten dus om van dat stukje Hollandse natuur een pop-up camping in het bos te maken, met precies dat sfeertje dat een beetje festival zijn swung geeft: tipi tent hier, foodtruck daar, knapperend haardvuur erbij, rust als je geen zin in mensen hebt en vertier als je dat wel wil.

De camping heeft een nomadenweide voor iedereen die zelf een tent of welbekende sleurhut in zijn bezit heeft, maar stiekem vinden we de bestaande accommodaties het aller (aller) leukst.

Er zijn 40 (!) van die tijdelijke accommodaties en daar zit er sowieso een bij die aansluit bij jouw ultieme gevoel van ontspanning. Van bedstee via de Ibiza-este yurts tot een luxe suite en een tiny tiny house die eigenlijk helemaal niks meer met kamperen te maken hebben (doe ons die maar – het beste van twee werelden).

En verder? Verder geniet je vanuit je hangmat van de ondergaande zon, braai je een lekker stukje lokaal vlees op de BBQ-plaats – good to know: er zitten ontzettend veel geweldige food ondernemers in de buurt en daar werken de luitjes van For-Rest graag mee samen – of trek je een flesje bubbels open in de dampen van de hottub.

Accommodaties zijn te boeken voor een weekend, midweek of week maar let wel even op wanneer je boekt: de camping is eigenlijk adults only (hoe heerlijk!) maar van 24 juli t/m 7 augustus wordt For-rest tijdelijk For-rest Family! In deze twee vakantieweken zijn ook gezinnen met kinderen welkom op For-rest en worden er echt leuke activiteiten voor het kroost verzonnen die, let wel, niks te maken hebben met van dat vreselijk hysterische entertainmentgedoe. Nee nee, lekker diertjes zoeken in het bos enzo, helemaal leuk.

Eke accommodatie is voor maximaal 2 personen en beschikt over eigen sanitair (HOERA) en elektrische oplaadpunten voor mobiele apparaten (of laat die telefoon gewoon lekker thuis, ook wel eens fijn) en rond je eigen plekje voor even is volop ruimte om je terug te trekken. Er is een klein en knus winkeltje op de camping waar je ‘s ochtends je mandje vol kunt laden met versgebakken brood, huisgemaakte jam en uiteraard niets dan streekproducten. Zien we je daar?