Nederland9 juni 2020, door Imara Milatz

Festival goes camping! pop-up camping Tijdloos in Drenthe – waar kunnen we tekenen?

Nederland, 9 juni 2020, door Imara Milatz

Festival goes camping! pop-up camping Tijdloos in Drenthe – waar kunnen we tekenen?

Mogen we éééven de aandacht voor een waanzinnig 'nieuw concept', voortvloeiend uit de coronacrisis (ieder nadeel heb z'n voordeel)? Het festivalseizoen ging, en gaat nog steeds, niet door. Dat hebben we na genoeg gevloek en getier enigszins een plekje kunnen geven; het is oké. Vooral omdat er een soort festival 2.0 de wereld in werd geroepen. Festival + camping! Die twee gingen altijd al hand in hand, vandaar dat menig festivalorganisatie hun serieuze skills, meedogenloze creativiteit en goed oog voor het aankleden van een stoffig terrein (als we een paar overeenkomsten mogen noemen) gebruiken voor de betere pop-up camping. Zoals de mensen achter kickass festivals al Mysteryland, Welcome to the Future en Defqon.1...

ID&T is the name of the gameplayer en de luitjes achter dit gloednieuwe concept: camping Tijdloos, kamperen zoals we dat willen anno 2020.

Camping Tijdloos

Camping Tijdloos

Afijn, dichter bij een festival komen we dit jaar niet meer. Denken we. Maar we opteren nu alvast voor een jaarlijks uitje naar Camping Tijdloos. Lees maar mee… ‘De wonderlijkste vakantiebestemming van 2020′, zo durven de organisatoren hun camping te noemen, en dan gaan we uitaard aan. Het idee? Nu is de tijd om stil te staan en mét elkaar te zijn. Het resultaat? Festivalcamping Tijdloos.

Afijn, let’s set the facts straight. Het prachtige Ermerstrand, in hallo leuk Drenthe, bleek meteen de ideale plek voor een intieme concept. Tussen grasvelden, bossen, een meer en twee eilanden, precies daar bleek een perfecte locatie te schuilen voor een unieke camping.

Ermerstrand - Drenthe

Ermerstrand - Drenthe

Ruim een maand lang, alle etmalen tussen 10 juli tot en met 27 augustus, wordt een uitgebreid programma aan activiteiten voor body, mind en soul georganiseerd. Workshops en theater, intieme pop-up concerten en lezingen of  – en dat is waar wij voor gaan – rust.

Tot rust komen met yoga, meditatie en sjamanistische ceremonies bijvoorbeeld. Natuurlijk is er ook gedacht aan de actievelingen. Voor hen (you know who you are) is er een divers sportief programma met waterskiën, zwemmen, suppen en zulks te doen. Ook leuk: er is genoeg te doen voor de kiddo’s. Ha! Leerzame natuurworkshops, spannende speurtochten en de dagen slijten in de speeltuinen. Genoeg om een aantal klokjes rond te ravotten.

 

Een terrein, knap op zich, nóg knapper maken. Precies dat is wat ID&T al vaker heeft laten zien. Met Tijdloos zal het niet anders gaan en daarmee verwachten we dat het terrein kleurrijk omgetoverd wordt met loads of licht- en kunstinstallaties en de mooiste decorstukken van natuurlijke en gerecyclede materialen. En ook aan de culinaire liefhebbers is gedacht. Er is een duurzaam en gevarieerd aanbod beschikbaar. Er is een supermarktje, barbecuemogelijkheden en ontbijtpakketten liggen voor dag en dauw aan je tent. Er is zelfs een romantisch stukje strand gereserveerd voor een candle light diner à deux. Met iedere week een andere chef op uitnodiging. Wie zei dat kamperen niet romantisch kan zijn?

En dan, waar het natuurlijk écht om gaat, waar slaap je dan? Doet u maar een glamping. Of, voor de echte avonturiers amongst us: je eigen hutje meesleuren. Alles mag, alles kan. Kiezen kan tussen verschillende glamping accommodaties die van alle gemakken zijn voorzien, klinkt toch wel verleidelijker. Al vrezen we nog dat de reis naar Tijdloos met één keer knipper voorbij vliegt. Geniet while it lasts, is dan ook het magische credo wat we meegeven.

Geweldig nieuws in zicht: boeken kan. En wel nu. Precies, terwijl je dit leest waren mensen je al voor. Be quick. Want spoiler: de prijzen zijn al even leuk.
Tijdloos