Verenigde Staten, Boston6 november 2023, door Ella van Helvoirt

Krasi in Back Bay: een absolute aanrader in Boston

Verenigde Staten, Boston, 6 november 2023, door Ella van Helvoirt

Krasi in Back Bay: een absolute aanrader in Boston

Ken je dat? Zo'n plek waar je naartoe wilt voordat je überhaupt het menu hebt gezien? Dat is Krasi in Boston. In een zijstraatje van Newbury Street, en dus midden in het hart van Boston’s Back Bay ligt Krasi. Dit moderne Griekse restaurant is een heerlijke en bruisende plek in de avond én overdag met een geweldige brunch kaart. Voor een goed begin of een heerlijke afsluiter in Back Bay, moet je hier zijn. Met een prachtig interieur is Krasi er echt eentje om over naar huis te schrijven.

Krasi Boston

Krasi Boston

Eerst even over de naam. Want wist je dat krasi wijn betekent in het Grieks? Niet alleen een leuke naam, maar eentje die ‘m eer doet door de flinke lijst met alleen maar Griekse wijnen. Krasi brengt de wijnen van de Griekse eilanden, zo ver weg, opeens heel dichtbij in Boston. De bediening heeft bij elke wijn wel een leuke mythe te vertellen, bijvoorbeeld over hun speciale fles Assyrtiko die vijf jaar lang ondergedompeld geweest is in de Egeïsche Zee.

En hoe lekker de wijn ook is bij Krasi, hier stopt het niet bij want alle gerechten op de kaart zijn echt om de borden bij af te likken. Het menu is typisch Grieks, met kleine Mezze’s die je lekker kan delen en zo lekker altijd meer bij kan bestellen. Alles wat uit de prachtige open keuken hier wordt gebracht, is heerlijk. De menukaart is geordend in ‘meat’, ‘seafood’ of ‘garden’, dus de balans hiertussen kan je helemaal zelf indelen. En als je er dan toch bent, is het ook echt een aanrader om de tzatziki do it yourself te bestellen, een leuk extraatje voor een perfecte avond hier aan deze heerlijke Griekse tafel.

Met vermeldingen in vele bekende lijstjes en awards in Boston, kan het best lastig zijn om bij Krasi een reservering te krijgen. Maar als het je dan toch gelukt is om een reservering te krijgen (nooit opgeven!), dan heb je gegarandeerd een heerlijke avond of middag bij Krasi in Boston.