23 april 2024, door Rosa Ledel

De eeuwige vraag: wat doen we met kunst / wall art? Voilà, inspiratie voor op en aan de muur

23 april 2024, door Rosa Ledel

De eeuwige vraag: wat doen we met kunst / wall art? Voilà, inspiratie voor op en aan de muur

Kunst op en aan de muur... Hoe gaan we dat doen? Wall art it is (vaak een term voor de wat betaalbare kunst en prints), of échte kunst (maar wat is dat dan?). Alles kan aan de muur: jij bent de chef, van schilderijen tot bordjes, van beelden tot wandkleden, noem het maar op.

Wij? Wij zijn fan van een volgehangen muur. Een gallery wall, zo u wilt. Maar moet dat dan met alleen maar schilderijen? Nee hoor, zeker niet zelfs! Mix & match vooral. Hieronder wat inspiratie voor op/aan de muur. En niet vergeten: combineren mag / maakt het nóg leuker!

Wandborden

Wandborden

Wandbordjes. Superleuk en in alle kleuren, maten en vormen te krijgen. Kies vooral eens voor een gedurfd bordje. Een gekke print of een foto waarvan je in eerste instantie denkt: ‘maar dat ga ik toch niet op mijn muur hangen?!’. Wel dus. Voor kleine prijzen vind je ze vaak al bij de kringloopwinkel – uniek, voordelig en dus des te leuker.

Ook leuk: loop bij de kringloop eens door naar de cd-afdeling. Sommige cd’s (en cd-hoezen) hebben te gekke printjes, hoe leuk om erbij te hangen!

Posters, schilderijen en lijstjes

Posters, schilderijen en lijstjes

Posters, schilderijen en lijstjes. Dan zit je natuurlijk altijd goed. Lijstjes hoeven niet altijd zwart, wit of beige te zijn. Bij HKliving bijvoorbeeld is de all time favorite fluo-gekleurde lijst al tijden in de collectie. Je legt er even wat voor neer, maar dan heb je ook wat.

Hoe tof ook om je eigen posters te ontwerpen. Zo kies je zelf precies wat er op de muur komt te hangen. Opzoek naar leuke schilderijen, posters en prints? Check dit lijstje posters, prints en kunst even.

Beelden

Beelden

Beelden aan de muur, ook nog zo iets. Bij (bijvoorbeeld) Søstrene Grene zijn er de leukste stukken fruit voor op de muur. Wil je een andere kant op? Ga voor een peace teken, een grote kreeft of een mooi Afrikaans beeld aan de muur.

Ook een goed idee: een lange plank of een wandrek en deze volzetten met beelden en andere snuisterijen: als het maar een verzameling is.