9 september 2020, door Maartje

Never enough: de mooiste posters, prints en kunst

9 september 2020, door Maartje

Never enough: de mooiste posters, prints en kunst

We houden van kunst, echte kunst, gemaakt met liefde en het liefst voor aan de muur. Dat is zo, alleen houdt onze beurs er iets minder van. Is oke, er zijn de laatste tijd zo ontzettend veel toffe, betaalbare alternatieven te vinden, en met een mooie lijst erom heen, behangen we ons huis er met heel veel liefde en plezier mee. 'Zo ontzettend veel', ja, dat klopt. Ook wij zien soms door de bomen het bos niet meer. Vandaar hoog nodig een overzicht want never enough posters, prints en, oke, dikke vette echte met liefde gemaakte kunst in huis! Dit zijn in onze optiek de mooiste labels, veelal van Nederlands makelarij.

roeqie via Etsy

roeqie via Etsy

De Nederlands-Egyptische Roeqiya Fris maakt verrassend frisse illustraties die nu eens even écht helemaal anders zijn. Een statement in je huis voor een kleine prijs. Smullen. Vooral omdat je met een echt Roeqie de (zomer)vakantie in je huis haalt en dat voor een paar tientjes. Wij zijn fan, nu jij nog.

 

(ook leuk: Roeqiya maakte voor HEMA een collectie! Notitieboekjes enzo. Spaar ze allemaal)

NoblePosters via Etsy

NoblePosters via Etsy

Je kent die prachtige oldskool Matisse posters toch wel? Of een van de andere welbekende aloude onovertroffen artiesten uit het verleden? Vaak een aankondiging van een expositie uit – bijvoorbeeld – 1960. Prachtig in je interieur maar jeetje, waar háál je die poster dan?! Wij zijn hooked aan Noble Posters, een verkoopsite die we vonden via Etsy. Deze shop heeft opvallend veel en opvallend anders dan anders posters van de meest bekende kunstenaars en de kwaliteit is top.

Nynne Rosenvinge

Nynne Rosenvinge

De belangrijkste reden om met posters en wall art te spelen? Het is de meest eenvoudige, snelle en meest effectieve manier om kleur in je huis te brengen! Je kunt zoveel spelen als je wil: het is zo weer aangepast. Spelen met kleur, dat is precies ‘the middle name‘ van de Deense Nynne Rosenvinge: naast te gekke posters (kijk nou! Je wil het) maakt ze ook kleding en gebruikt ze te allen tijde de heerlijkste ingetogen maar uitgesproken kleuren, en weet die precies goed te combineren.

Ook leuk zijn de posters met de stedennamen. Travel junkies als we zijn.

Nynne Rosenvinge

BoldModern via etsy

BoldModern via etsy

Never not vragen about de Holiday posters via @bartsboekje. Het antwoord is al heel vaak gegeven: al járen in huis en onvindbaar. Sorry. Wat we wél terug gevonden hebben, is de Etsy shop waar we ze ooit kochten! Ha! Bold Modern is de naam, en de club verkoopt typografische prints in verschillende grote formaten en is een van de weinige ‘origionals’.  Al bijna een decennium werkt Bold Modern nauw samen met professionals op het gebied van tentoonstellingen en interieurontwerp, en dus zijn het unieke beelden in scherpe beeldkwaliteit op alle afdrukformaten. Hier vonden we een aantal Holiday Posters terug. Andere, maar net zo cool.

Bold Modern

Mei Fang Tan

Mei Fang Tan

De koningin van de ingetogen, ogenschijnlijk eenvoudige kunstwerken. Prachtige ondergaande zonnen, heerlijke off tonen en precies goed gebruik van een laagje goud. Ze maakt ook illustraties op maat, ook smullen. Check even haar instagramaccount, en tik dan meteen op ‘volg’, ga je geen spijt van krijgen: elk plaatje raak.

Tiny Stories

Tiny Stories

We hartje Tiny. Tiny? Yup! Tiny, Tiny de Vries om volledig te zijn, is het brein achter het beeldschone Tiny Stories. Vanuit dat label illustreert en schildert ze kleine stukjes uit haar leven. Het zijn stuk voor stuk momentopnames, vertaalt in abstracte vormen, losse lijntekeningen en prachtige, veelal zachte kleuren. Haar werk riekt naar de natuur, naar wuivend riet en een zachte bries, naar onontdekte oorden en de opkomende zon. Maar ook naar wegkruipen met een goed boek bij de open haard, naar geurige olie na een warm bad en naar een lange lieve zoen.

En Tiny geeft voor het eerst ever korting! Hier leer je hoe: Tiny Stories x Barts Boekje

 

Hotel Magique

Hotel Magique

De leuke Milou Neelen is een van de beste illustratoren die we kennen. Ze maakte het eerste Barts Boekje logo (inmiddels hebben we een ander logo: de site is druk, dus moest het beeldmerk wat meer rust hebben, weet je dat ook weer) en de illustraties voor alle drie de Little Escapes boeken. En Milou heeft een DIJK van een kunst- en poster label: Hotel Magique. Haar werk aan je muur. In print, en, als je wil (wij hebben er ook één, zo mooi!), een one of a kind kunstwerk, met de hand geschilderd op Bali door Milou. O, en als je toch bezig bent: Hotel Magique heeft de meest toffe samenwerkingen met de meest coole merken on earth. En beddengoed. En een ring. Afijn, je vind het allemaal op Hotel Magique

Lees meer

Cate Adriana

Cate Adriana

Nee nee nee! Cate doet niet aan print en nee nee nee, ze heeft geen posters maar alleen haar prachtige handgeschilderde werk. Maar omdat we het zo mooi vinden, en de prijs-kwaliteit verhouding waanzinnig is, móest Cate hier ook echt wel vermeld worden.

Check haar instagrampagina en haar site voor haar werk.

Enkel Art Studio

Enkel Art Studio

Kleur, iemand? Dan móet je echt bij Enkel Art Studio aankloppen. Al hun kleurrijke, eenvoudige maar sprekende werk wordt door Esther en Marijn. De twee hebben smaak hoor, check hun instagrampagina maar eens. Sowieso een goed idee voor een potje inspiratie. En ze zetten de prijzen meteen bij hun werk, handig wel.

De verkoop gaat via de Etsy webshop. Die vind je hier.

 

STUDIO MADELEINE

STUDIO MADELEINE

Vrolijker kan het niet, deze handgeschilderde schilderijtjes van Madeleine. Wij zijn vooral helemaal weg van de kleurencombinaties en daarnaast van de prijs: vanaf € 75 heb je er eentje aan je muur hangen. Speciaal voor jou gemaakt. En nóg leuker: ze doet ook verzoekjes en portretten op aanvraag. Online vind je deze dame niet zomaar, het is via ons kent ons kent ons kent ons, en wij kennen natuurlijk ons. Hoe bemachtig je dan zo’n prachtwerkje voor aan je eigen muur? Je mag even berichtje sturen via ons contactformulier, dan brengen wij je verder in contact. (Speciaal hè?)
En nee, Madeleine heeft nog niet echt een site/ instagram, wordt aan gewerkt, maar ze is echt goed. En kleurrijk. Daar houden we immers van. Wordt vervolgd, maar je mag ons dus alvast een berichtje sturen.

Kinderkamer: Zoe Corbey & Fleur des Fleurs

Kinderkamer: Zoe Corbey & Fleur des Fleurs

Hij kwam al eerder voorbij maar we doen ‘m hier gewoon nog een keer: Zoe Corbey maakt de leukste stoere posters voor op je kinderkamer. Lees meer

Ook al eerder beschreven, en ook nog een nieuwe vermelding waard: Fleur des Fleurs. Voor kleine junglebook fanaten. Lees meer