Portugal29 augustus 2023, door Teun Tielen

Architectonisch kunstwerk: L’AND Vineyards in Alentejo

Portugal, 29 augustus 2023, door Teun Tielen

Architectonisch kunstwerk: L’AND Vineyards in Alentejo

Op zo'n drie kwartier van het vliegveld van Lissabon, in het hart van Alentejo, ligt L'AND Vineyards. Een architectonisch kunstwerk in een kunstwerk van een landschap. Overal wijn-, boom- en olijfgaarden, uitzicht over een vallei, en in de verte een middeleeuws kasteel. Verschillende interieurstylisten leefden zich uit op het interieur van de suites en villa's en het resultaat mag er wezen.

L'AND Vineyards

L'AND Vineyards

Als je wilt overnachten bij L’AND heb je de keuze uit luxe en extra luxe. Alle suites zijn ingericht door de Braziliaanse architect Márcio Kogan en hebben een eigen patio (en met een beetje geluk ook nog een eigen zwembad en openhaard). Je kunt geen verkeerde keuze maken want ze zijn allemaal knapper dan knap, maar als je dan toch de mogelijkheid hebt, slaap dan in een exemplaar met sky view. Door de opening in het plafond van de slaapkamer slaap je letterlijk onder de sterren. Eigenlijk zonde om je ogen dicht te doen. Voor wie met een groter gezelschap is of extra luxe wilt zijn er ook nog villa’s, wederom met alles erop en eraan.

Geen wijngaard zonder wijn. Wijn speelt dan ook een belangrijke rol bij L’AND. Als gast kun je deelnemen aan allerlei wijn gerelateerde activiteiten en zelfs lid worden van een heuse wijnclub. Je kunt er ook nog je eigen wijn personaliseren, al moet je dan wel meteen 12o flessen kopen. Gevalletje probleem wat geen probleem is (behalve als je met het vliegtuig komt, nóg een reden om minder te vliegen). Niet dat je het zo groots hoeft aan te pakken om van de wijn te kunnen genieten. Ook bij restaurant Viajante en de wijnbar Do Viajante kun je uitstekend wijnen.

L’AND Vineyards