Portugal15 augustus 2023, door Teun Tielen

Octant Evora: overnachten op een landgoed in het Portugese Alentejo

Portugal, 15 augustus 2023, door Teun Tielen

Octant Evora: overnachten op een landgoed in het Portugese Alentejo

Octant Evora ligt op een landgoed van maar liefst 11 hectare in het Portugese Alentejo. Op het landgoed staan 16 villa's die in totaal 56 kamers hebben. Alentejo staat al een tijdje op onze radar en dat is niet voor niks. In Évora, waar de overblijfselen van de Romeinse tijd nog duidelijk zichtbaar zijn, kijk je je ogen uit en eet je je buikje rond. En slapen? Dat doe je dus bij Octant Evora.

Octant Evora

Octant Evora

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Een hele villa met je eigen zwembad, een familiekamer met terras, of een (in dit geval van hele hoge kwaliteit) ‘standaard’ kamer. Op 11 hectare kun je heel wat kwijt. Naast de villa’s – en heel veel groen – vind je er vijf zwembaden en een spa. In de spa word je onder handen genomen met natuurlijke producten gemaakt van onder andere olijfolie en medicinale planten. Om er zeker van te zijn dat gasten hun dag in alle rust kunnen beginnen is het verwarmde binnenzwembad tot 13.00 uur alleen toegankelijk voor volwassenen. Vanuit daar heb je uitzicht over de tuin, maar als je je morning swim toch liever op z’n Wim Hof’s in de buitenlucht wilt doen kun je ook terecht in het buitenzwembad.

 

Je familie kun je met een gerust hart meenemen naar Évora. Het hotel organiseert allerlei activiteiten voor jong en oud. Denk aan pottenbakken, dierenyoga en met zijn allen in de tuin werken. In de praktijk levert dat vast discussies op maar ook die horen bij family bonding, toch? Ook samen eten zorgt voor family bonding, dat kun je er ook uitstekend. Bij À Terra restaurant worden er door een team onder leiding van Chef Elísio gerechten met traditionele smaken bereid. De ingrediënten komen van het landgoed en lokale leveranciers. Alsof dat nog niet terra genoeg is staat de chef’s table midden in de groentetuin en kun je ook kiezen om een picknickmand mee te nemen.

Octant Evora