Portugal3 augustus 2023, door Teun Tielen

Imani Country House op het platteland van het Portugese Alentejo

Portugal, 3 augustus 2023, door Teun Tielen

Imani Country House op het platteland van het Portugese Alentejo

Een oude boerderij die werd verbouwd tot een hotel. Een tuin gevuld met fruitbomen, hangmatten en zwembaden. Klinkt als een plek waar je wilt verblijven. Goed nieuws: hij bestaat. Imani Country House is de naam, en je vindt 'm op het platteland van het Portugese Alentejo. Portugal, we komen eraan!

 

Imani Country House

Imani Country House

De oude boerderij werd verbouwd tot een hotel waarin de boerensfeer is blijven hangen. Boers in de beste zin van het woord. Geen oude meuk, wél kamers vol authentieke elementen ingericht in eclectische stijl. De tuin staat vol sinaasappel-, citroen- en olijfbomen, dus fruit kun je zo uit de boom plukken. Het hotel is gelegen in een prachtige omgeving die je vanuit de tuin of vanaf je privé terras kunt bewonderen. Of vanuit een van de zwembaden. Er zijn twee zwembaden met genoeg ligstoelen voor alle gasten. Heel veel zijn dat er niet, want er zijn slechts zeven kamers. Handdoekje leggen is gelukkig niet aan de orde. Hosts Vera en Antonia zijn ontzettend vriendelijk, net als de rest van het personeel. Ze serveren een eerlijk ontbijt en ook voor diner kun je aanschuiven.

In de buurt

In de buurt

Hoewel je het hartstikke naar je zin kunt hebben zonder ook maar een stap buiten het hotel te zetten, is het aan te raden om dat wel te doen. Imani Country House staat in de relatief dunbevolkte regio Alentejo. Het wordt er (nog) niet platgelopen door toeristen en de omgeving heeft veel moois te bieden. De stad Évora, die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, ligt op slechts een kwartiertje rijden. Ook het middeleeuwse stadje Monsaraz is het bezoeken waard. Ook de Cromlech van Almendres, de Romeinse baden en de Bones Chappel liggen in de buurt. Genoeg te zien dus, daar op het Portugese platteland.

Imani Country House