Nederland12 april 2021, door Imara Milatz

Laguna Beach Glamping, family camp & surf

Nederland, 12 april 2021, door Imara Milatz

Laguna Beach Glamping, family camp & surf

Ligt het aan ons of beginnen we campinglife steeds iets ‘aantrekkelijker’ te vinden? Al weten we stiekem prima waar dat aan ligt: al die campings in eigen land worden gewoon steeds mooier, en (een beetje of een hele hoop) luxe zit steeds vaker in het totaalpakket inbegrepen. Veel te veel en veel te zware spullen meesjouwen, in de brandende zon uit je tent zweten en the walk of shame (zo noemen we ‘m: met de toiletrol het terrein over): die periode is niet meer. Thank god. Tenminste, dan moet je wel op de juiste plek, op de juiste camping staan. We noemen een paar topfavorieten: Forrest glamping, Tijdloos, Koolgeitwolf en dit lijstje kindvriendelijke toppers mag gecheckt worden.

 

In de zomer van 2020 verscheen aan het strand van Camperduin (what’s in a name) Laguna Beach Glamping. Eentje die zijn eigenste lofzang verdient. De Laguna Beach Family Camps vind je inmiddels over verschillende locaties op verborgen en onverwachte plekken. En dat vinden we alleen maar leuk, want dat betekent avontuur. En laten we daar nou dol op zijn. In de zomer van 2021 landt de glamping in Putten: Laguna beach Corfwater. Een heuse Nederlandse surf pop up. Letterlijk OP en AAN het strand. Een hele vakantie lang viva la fiësta met met het hele gezin. Daar durven we de gok wel aan te wagen...

Laguna Beach Glamping

Laguna Beach Glamping

Ergens tussen de Pettemer Duinen popt dit jaar een Nederlandse lagune (zo mooi) op. Hier voel je je net even Brooke Shields in de rol van Emmeline Lestrange (you know when you know). Je zit aan het goede adres: Laguna Beach Glamping in Camperduin is je tijdelijke thuis. Slapen doe je er in zo’n fantastisch leuke yurt of een tipische tent (geinig dat is, zoals misschien al verwacht, een gezellige tipi). Gelukkig is er ook een hele boel te doen. Voor jong en oud. Zo kan men sunset suppen (zo wordt suppen ineens wél leuk), golfsurfen, yoga, longboarden en… Vinden we, niet zo stiekem, het aller-aller-aller-leukst (en al een reden in beginsel om Laguna Beach Camps te bezoeken): er wordt een outdoor beach bioscoop gerealiseerd! Hoe leuk!

 

 

Lastly, er is iets met de naam ‘glamping’ wat toch niet helemaal lekker werkt. Voelt een beetje alsof er alleen maar paradepaardjes welkom zijn. Zonde want laguna beach is wel hetgeen -plus meer- wat je zoekt achter glamoreus kamperen. Dat zit zo: Laguna Beach is de uitvoering van het creatieve brein achter festivalproducent The Good Guyz. ‘Plus meer’ moge gezegd worden, want Laguna Beach is niet alleen een glamping, maar een heus surfdorp met alles erop en eraan. Slimmeriken als The Good Guyz hebben immers connecties en weten bij wie ze aan moeten kloppen voor een tof concept. Die kwam er, dat concept: in samenwerking met ondernemers uit de activiteiten-, cultuur- en horecabranche is het pop-up surfdorp ontstaan waar gezinnen  in eigen land kunnen gaan ‘happycampen’.