12 juni 2020, door Imara Milatz

nieuw kid on the campingblock: Laguna Beach Glamping, family camp & surf (camperduin)

12 juni 2020, door Imara Milatz

nieuw kid on the campingblock: Laguna Beach Glamping, family camp & surf (camperduin)

Ligt het aan ons of beginnen we campinglife steeds iets ‘aantrekkelijker’ te vinden? Al weten we stiekem prima waar dat aan ligt: al die campings in eigen land worden gewoon steeds mooier, en (een beetje of een hele hoop) luxe zit steeds vaker in het totaalpakket inbegrepen. Veel te veel en veel te zware spullen meesjouwen, in de brandende zon uit je tent zweten en the walk of shame (zo noemen we ‘m: met de toiletrol het terrein over): die periode is niet meer. Thank god. Tenminste, dan moet je wel op de juiste plek, op de juiste camping staan. We noemen een paar topfavorieten: For-rest glamping, Tijdloos, Koolgeitwolf en dit lijstje kindvriendelijke toppers mag gecheckt worden.

 

Ennnn, nieuw kid on the campingblock is, Laguna Beach Glamping in Camperduin, eentje die zijn eigenste lofzang verdient! In het dorpje camperduin (what's in a name), een gat nabij Bergen aan Zee (op een miniem uurtje vanaf Amsterdam), ontpopt zich gedurende de zomermaanden een heuse pop-up camping. Of eigenlijk een heus Nederlands surfdorp. Letterlijk OP en AAN het strand. Een hele vakantie lang viva la fiësta met met het hele gezin. Daar durven we de gok wel aan te wagen...

Laguna Beach Glamping

Laguna Beach Glamping

Ergens tussen de duinen van Camperduin, verborgen tussen waar land en zee elkaar raken, popt een Nederlandse lagune (zo mooi ) op. Hier voel je je net even Brooke Shields in de rol van Emmeline Lestrange (you know when you know). Je zit aan het goede adres: Laguna Beach Glamping in Camperduin is je tijdelijk thuis. Slapen doe je er in zo’n fantastisch leuke yurt of een tipische tent (geinig dat is, zoals misschien al verwacht, een gezellige tipi). Gelukkig is er ook een hele boel te doen. Voor jong en oud. Zo kan men sunset suppen (zo wordt suppen ineens wél leuk), mountainbiken, golf – en windsurfen, strandjutten, yoga, beachvolleybal en… Vinden we, niet zo stiekem, het aller-aller-aller-leukst (en al een reden in beginsel om Laguna Beach te bezoeken): er wordt een outdoor bioscoop gerealiseerd! Hoe leuk!

 

Alle activiteiten zijn onbeperkt en inbegrepen bij de prijs van de accommodatie. Ook al zo leuk. En er is een knap Strandpaviljoen in de buurt welke tijdens de vakantie (om in surfsferen te blijven) als een basecamp fungeert. Het is de uitvalsbasis voor het avondprogramma zoals het sunset suppen, de movienights (!), quiznights en spelletjesbase voor kinderen. Voor de kleinste kinderen bevindt zich naast het Paviljoen een grote speeltuin op het strand in de vorm van een gigantisch piratenschip. En om het maar nog een keertje te benoemen: je bevind je op het strand, waar het immers altijd als vakantie voelt, en de ligstoelen klaar staan om op te chillen.

Lastly, er is iets met de naam ‘glamping’ wat toch niet helemaal lekker werkt. Voelt een beetje alsof er alleen maar paradepaardjes welkom zijn. Zonde want laguna beach is wel hetgeen -plus meer- wat je zoekt achter glamoreus kamperen. Dat zit zo: Laguna Beach is de uitvoering van het creatieve brein achter festivalproducent The Good Guyz. ‘Plus meer’ moge gezegd worden, want Laguna Beach is niet alleen een glamping, maar een heus surfdorp met alles erop en eraan. Slimmeriken als The Good Guyz hebben immers connecties en weten bij wie ze aan moeten kloppen voor een tof concept. Die kwam er, dat concept: in samenwerking met ondernemers uit de activiteiten-, cultuur- en horecabranche is het pop-up surfdorp ontstaan waar van 3 juli t/m 23 augustus gezinnen  in eigen land kunnen gaan ‘happycampen’.

Wil je nou een weekend, mid of hele week weg: doe het bij Laguna Beach. Hurry wel een beetje up, want het is een pop-up camping. We know how that goes..

Laguna Beach