19 februari 2022, door Michel + Renske

Aug 2023 update: Larette gesloten – New in town: restaurant Larette in Amsterdam Oost

19 februari 2022, door Michel + Renske

Aug 2023 update: Larette gesloten – New in town: restaurant Larette in Amsterdam Oost

Nieuw in de mooie Nederlandse hoofdstad: restaurant Larette in Amsterdam Oost. Een heerlijke, fijne, gezellige tent die het net een beetje anders aanpakt allemaal. En dat is precies wat je wilt, geloof ons maar.

Gelegen in misschien wel het minst ontdekte deel van Amsterdam-Oost, op het randje van industrieterrein Veemarkt (waar? Juist. Daar) vind je restaurant Larette in een fijn pand pal aan het water. Daarmee hebben ze zich meteen een nogal mooie plek toegeëigend. Tien punten want you never get a second change to make... blabla, U snapt. En opvallen doet het. Ook prettig: er is - hoe on-Amsterdams - prima een parkeerplaats te vinden én het adres is goed te bereiken is met ov/fiets vanuit de binnenstad. Iedereen blij. Op naar restaurant Larette.

restaurant Larette

restaurant Larette

Wat je, na dat prettige exterieur, ook mag weten, is dat restaurant Larette een lekkere vibe brengt. De zaak doet beetje denken aan een hotel-restaurant, maar dan zonder de anonimiteit/grootsheid die zo’n plek vaak kent. Zo is er een fijne bar waar je eigenlijk zou moeten beginnen met een cocktail als je binnenkomt (lees: dat deden wij). Op de bar een uitgebreide en verrassende lijst aan cocktails voor dat vakantiegevoel in de stad.
Door naar de menukaart. Die is redelijk klein en dat is top: minder keuzestress. Een must? Begin met het zuurdesembrood en de opgeklopte boter. Die is namelijk verrassend met dank aan de dragonolie die zowel naast het brood geserveerd wordt, als door de boter verwerkt is. Bij de sectie hoofdgerechten genoeg keuze tussen vlees- en visgerechten en, verrassing, een echt goede vega-optie: de spitskool verdient een lintje. Die is écht goed en verrassend. Frites erbij of, als je in bent voor een spannend bijgerecht, de asperges met miso. Jam.
Enne… Larette scoort natuurlijk meteen 100 punten door Kef kaas op de kaart te zetten. Dan steel je ons hart, dat mag duidelijk zijn.
Snel terug voor lunch, want ook dat menu willen we proberen.
Veelaan 15, Amsterdam