Nederland, Amsterdam24 oktober 2022, door Maartje

Just say yes! Last minute boeken doe je zo

Nederland, Amsterdam, 24 oktober 2022, door Maartje

Just say yes! Last minute boeken doe je zo

Eerlijk gezegd begrepen we het nooit zo goed, de paniek die veel mensen om ons heen ervaren wanneer De Vakantie geboekt moeten worden. Alles is vol! Niks is leuk! Het past niet! Het is te duur! Help! Oké, is goed...

Het geheim van de chef wilde je weten? Dat is geen geheim: 1) we hebben met Barts Boekje in bijna ieder stadje wel een ander schatje, 2) vraag op dag 1 aan een local waarvan je denkt dat-ie in je vriendenkring past, naar zijn of haar favoriete plekken en 3) maak optimaal gebruik van de instanties die hun werk gemaakt hebben van reizen. Dat is geen knieval, dat is gewoon heel erg handig.

Zo staat Booking.com hier op speed dial en we zweren op onze kinderen dat we het zo 9 van de 10 x doen...

Just say yes: last minute boeken doe je zo

Just say yes: last minute boeken doe je zo

Hoe? Zo. Stap 1: voer je reisgezelschap en je data in bij de zoekfunctie van Booking.com. Bij bestemming ga je voor een groot gebied (bijvoorbeeld Spanje, Zweden of Nederland, in plaats van een specifieke stad of wijk). Daarna ga je aan de slag met de filters: hotel of vakantiehuis? Zwembad (ja!)? Duurzame bestemming (tuurlijk)? Aantal slaapkamers, hoe goed beoordeeld, dicht bij een stad of de zee, etc. Daar rollen dan een aantal opties uit. Die zet je in volgorde van ‘best beoordeeld’ en zie daar: je compacte keuzelijst! 

Overigens kun je, als je dan toch bezig bent, ook meteen je tickets, je auto én een experience (zoals een wijntour, we roepen zomaar wat) boeken. Aanrader hoor.

En nu nooit meer zeggen dat je er stress van krijgt, van de vakantie boeken.