Frankrijk, Parijs13 januari 2022, door Esmée Rebel

Slapen in een molenhuisje? On y va à Le Moulin!

Frankrijk, Parijs, 13 januari 2022, door Esmée Rebel

Slapen in een molenhuisje? On y va à Le Moulin!

Oké, Parijs is onze - voor als je het nog niet door had - allerlievelings, maar de omgeving eromheen mag niet vergeten worden. Glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en knusse getaways. Heel toevallig op zoek naar laatstgenoemde? Bij Bart hebben we er weer eentje gevonden. Een pareltje van een molenhuisje op zo'n twee uur van Parijs. De naam wil je weten? Hoe toepasselijk (en makkelijk te onthouden): Le Moulin. Enne we kunnen alvast verklappen dat je ineens - geheel toevallig - een week(end) weg wil plannen.

 

Oja, en al het leuks in Parijs hebben we hier voor je verzameld.

Le Moulin

Le Moulin

Als je het terrein van Le Moulin oprijdt, zie je al snel een groot huis tevoorschijn komen. Echt zo’n Frans huis: oud, ruim opgezet, houten luikjes, ietwat grauw maar lieffig. Aan deze omschrijving van het exterieur zou je niet verwachten dat de inrichting écht formidable is. Niet gek, want interieurstudio Hauvette & Madani (kijk maar even) heeft zich over het interieur ontfermt. En – mon dieu – wat is het prachtig geworden. In het hoofdgebouw vind je een hele ruime woonkamer met openhaard, fijne eetkamer en open keuken. Op dezelfde etage bevinden zich ook twee slaapkamers. De andere drie slaapkamers zijn gehuisd in een ander huisje (met eigen entree!) en door de binnenplaats alsnog verbonden met het hoofdgebouw. Alle slaapkamers hebben een eigen badkamer. Très fijn voor een familie- of vriendenweekend.

Je kijkt je ogen uit in Le Moulin. Overal waar je kijkt, zie je knusse hoekjes met prachtige details. Het interieur is een mix tussen modern en vintage, waarbij natuurlijke kleuren én materialen de basis zijn. Denk aan beige tinten, marmeren details, linnen gordijnen en houten accessoires. Bij het renoveren en herinrichten van de ruimtes is het oude karakter van het pand (gelukkig!) niet verloren gegaan. In slaapkamer Rose zie je de originele houten balken nog!

Donc, één ding is duidelijk: dit molenhuisje is prachtig ingericht. Daarnaast is nog iets prachtig aan het huis. Le Moulin is namelijk omringd door groen, dus een ruime tuin met twee terrassen én barbecue krijg je erbij. In alle rust kun je op de tuinstoelen neerploffen met een goed boek en het geluid van een kabbelend beekje op de achtergrond. Directement ontspannen deze week(end)? Hier zit je (letterlijk) goed.

Waar wacht je nog op? Hup, tas pakken, auto instappen en…. bon voyage!

Le Moulin