Frankrijk, Lyon12 januari 2022, door Esmée Rebel

Overnachten in Lyon? Dat doe je bij Hôtel de Verdun!

Frankrijk, Lyon, 12 januari 2022, door Esmée Rebel

Overnachten in Lyon? Dat doe je bij Hôtel de Verdun!

Als we croissants, wijn, (heel veel) kaas, crêpes en escargots zeggen, dan zeg jij... oui, Frankrijk! Oooh wat houden we van al het Franse lekkers. Het liefst strijken we daarvoor neer in Parijs of Marseille, maar soms willen we even iets nieuws. Je weet wel, de charme van een andere stad ontdekken. Welke stad op ons lijstje staat? Eentje in het zuidoosten van la France: Lyon! Hier zit je opperbest voor dé perfecte city trip (hallo rijke historie en Franse cuisine) of een ik-ben-onderweg-naar-de-Cote-d'Azur pitstop. Om welke je reden je dan ook in deze prachtige stad bent beland, het is zaak om een lekkere slaapplek te hebben. Snappen we. Onze favoriet is Hôtel de Verdun, een (gerenoveerde) parel van een traveller's hotel uit 1882.

 

Hôtel de Verdun 1882

Hôtel de Verdun 1882

We horen je denken, wat houdt zo’n traveller’s hotel precies in? No worries, hier vind je geen onopgemaakte bedden met kriebelige dekens en een karig ontbijt. Bij Hôtel de Verdun kun je zelf bepalen of je basic óf luxe (junior suite!) wil overnachten. Extra leuk: diverse kamers zijn met elkaar verbonden, waardoor je een ‘privéruimte’ kunt creëren met vrienden en familie. De kamers ogen chique en elegant met een stoer randje. Denk aan warme, neutrale kleuren, vintage meubels, houten details én toffe posters. De mix van moderne en vintage items zorgt voor een sfeervol, gebalanceerd interieur. En we moeten eerlijk zijn: het ziet er formidable uit!

Naast dat het er prachtig uitziet, hangt er een fijne sfeer. Het gebouw waar Hôtel de Verdun in huisvest komt uit 1882 en diende toentertijd als herenhuis. In 1921 werd het een reizigershotel. Aujourd’hui zie je het verleden en de liefde voor reizen terug in het interieur. Hier wil je de tijd nemen, vooral om allerlei moois (boeken, foto’s, souvenirs) te bekijken. Als je dan toch aan het rondsnuffelen bent, wandel de lounge-bibliotheek binnen en plof neer in een van de fauteuils met een boek.

Bon, dan is het nu tijd voor het ontbijt. Dit is hét moment waarbij de lieve mensen van het hotel extra hun best doen om er een gezellig moment van te maken. Aangezien Hôtel de Verdun in een straat van Lyon’s food industry ligt, bestaat het buffet uit lokale, verse producten. De kaas komt van de Mons, het brood uit Vieux Pétrin. Het hotel heeft zelfs een eigen tuin en boomgaard waar de peren, appels, pruimen en tomaten vandaan komen. Met een bord vol lekkers schuif je aan een van de tafels bij het raam.

Mocht je nou niet voldoende hebben aan dit ontbijt (kunnen we bijna niet geloven, maar dat terzijde) of het is tijd voor het diner, dan kun je altijd nog op eigen houtje in de open keuken aan de slag. Daar vind je een elektrische kookplaat, magnetron en wat keukengerei. De rest (lees: boodschappen en kookskills) is aan jou. Bonne chance!

Hôtel de Verdun