Frankrijk, Parijs6 januari 2022, door Maartje

Hotel Le Pigalle Parijs

Frankrijk, Parijs, 6 januari 2022, door Maartje

Hotel Le Pigalle Parijs

Urban meets chic, Pigalle is een wijk die zich uitstrekt over het negende en achttiende arrondissement van Parijs en staat onder andere bekend om de geboorteplaats van de legendarische Moulin Rouge. Maar kom je voor een weekend get away, dan is de buurt ook super centraal gelegen (slechts 15 minuten loopafstand van Gare du Nord) en voorzien van de leukste hotels en restaurants.

 

Een van onze favoriete hotels in Parijs en niet te verwarren met Grand Pigalle. Le Pigalle vind je om de hoek en heeft op alle fronten nog net een streepje voor: iets cooler, iets origineler, iets creatiever, iets vriendelijker en daarnaast de perfecte locatie voor een ontbijt, lunch of diner.

 

Helemaal nu ze onlangs Cafe Pigalle naast de deur hebben geopend. Een plek om de lekkerste verse croissants, scones of je favoriete café au lait te scoren. Om daar in het café of to go van te genieten.

 

 

Meer lievelingshotels in Parijs? Voila: 20 x hotels Parijs

Le Pigalle

Le Pigalle

Hotel Le Pigalle: Hier waan je je onder de cool crowd en ben je meer dan welkom om aan te schuiven voor een drankje aan een van de lange tafels of op de comfy design sofa. Maar vergeet de hotelkamers niet. Deze zijn voorzien van een pick-up met de lekkerste elpees voor wat late night happy tunes. Neem gerust een drankje uit de mini-bar, geniet van een warme lange douche met fijne Santal 33 producten en je hoeft eigenlijk de deur niet meer uit.

En wil je toch dansen, cocktails drinken of gezellig een hapje eten? Er ligt een dagelijks ‘Pigalle’ krantje voor je klaar, waar onder andere in staat welke DJ’s er draaien in de lounge en wat voor lekkers chefs Carlos en Mads voor je in petto hebben die avond.

On y va, op naar Hotel Pigalle! Bovendien: hondjes welkom! Best een uitzondering in de stad. J’adore Le Pigalle, basically.

Van klassieke Franse bistro’s tot aan kleine hippe Franse buffet-style locaties, hier zijn enkele suggesties die absoluut het bezoeken waard zijn.

Hôtel Grand Amour

Een gouwe ouwe, maar blijft al jaren favoriet. Al is het maar om een dosis amour op te snuiven op de prachtige binnenplaats (de tuin is heerlijk en oh zo Frans). Ben je er toch, bestel dan meteen een aperitief in de gezellige bistro.

Bouillon Pigalle

In Parijs moet je vooral de bekende en -ook leuk om te weten- betaalbare ‘bouillons’ niet overslaan. Hier bestel je steak frites, oeufs mayonnaise, mousse au chocolat of de lekkerste Baba au rhum. De Bouillon in Pigalle heeft ver uit de beste menukaart van allemaal met alle fingerlicking good Franse classics.