Nederland, Amsterdam21 mei 2021, door Michel + Renske

De lekkerste ambachtelijke wijnwinkels du moment

Nederland, Amsterdam, 21 mei 2021, door Michel + Renske

De lekkerste ambachtelijke wijnwinkels du moment

De lekkerste adressen in de categorie wijn? Altijd fijn om te weten! Om je visite te verrassen op een speciale, feestelijke avond of gewoon voor tijdens een cosy bank-hang-avondje. En met die adressen bedoelen we of course niet de standaard slijterij op de hoek - of de grote ketens. Voila, vind hier de nieuwste (en oude toppers) van adressen in Amsterdam, Den Haag en Haarlem om dat wijnrek mee te vullen.

Wilde Wijnen

Wilde Wijnen

Alleen de naam lonkt al naar meer. Bij Wilde Wijnen verkopen ze natuurwijnen, we like. Het moet je cup of tea zijn maar zodra je ervan genipt hebt is menig mens verknocht. Het leuke van natuurwijnen? Gemaakt door wijnboeren die liever niet rotzooien met toevoegingen en in harmonie met de natuur werken. Het leuke van wilde wijnen vinden wij de profielen achter de wijnen, zo lichten ze op hun site ook de makers uit. Denk aan bebaarde Sven van Enderle & Moll die in Duitsland de lekkerste Pinot Noir maakt. Klein nadeel is dat er weinig flessen zijn, want er is nogal wat liefde nodig in zo’n productie. Leuke feitjes zijn er ook te vinden over de wijnen die je uiteindelijk koopt.
Pickup point: Haarlem, soms doen ze een pop-up in Amsterdam bij Binnenvisser – houd daarvoor de socials in de gaten.

De Wijngalerij

De Wijngalerij

Alessio en Dennis begonnen hun wijn avontuur net voor de corona situatie en dat legde meteen wat druk op de ketel want restaurants waren een no go. Dus volle focus op de consument thuis, die immers ook wel een glaasje lustte. Beiden zijn echte lekkerbekken en ze hebben hun kennis inmiddels breed opgedaan. Zo vinden ze het beiden leuk om de verhalen achter de wijnen te delen maar kun je ook zeker goed terecht voor een stukje advies mocht je naar een specifieke smaak op zoek zijn.

Leuke van de wijngalerij? Dat ze ook aan abonnementen doen. Hoe leuk om elke maand een verrassing aan de deur te krijgen en hier ook nog een stukje tekst en uitleg bij te ontvangen? Doe ons zo’n zalige verrassing elke maand (wellicht leuke kerst/sint cadeau tip?!) De mannen komen, mocht je interesse hebben, bij je langs voor een thuisproeverij (hallo leuke vrienden avond). Mogen we ook nog een klein complimentje geven over de toegankelijkheid van de webshop? Een heerlijk duidelijk filter menu maakt je keuze een stuk makkelijker. Bestellen maar!

Pop-up shop: soms staan de heren met een pop-up winkel. Houd de socials van de wijngalerij in de gaten.

De Filosoof

De Filosoof

Een verrassende in het rijtje want deze filosoof haalt zijn wijnen weer eens ergens anders vandaan dan het standaard landenrijtje. Zo komen de wijnen van de filosoof uit Libanon, Israël, Kroatië, Georgië en ga zo maar door. Verrassend en leuk. Naast de meer toegankelijke wijnen die De Filosoof aanbiedt hebben ze ook een ruim aanbod van natuurwijnen en amber wijnen. Er is een zaakje te vinden in de Jordaan Amsterdam en in Den Haag. Je kunt ook online bestellen, bij een kleine bestelling wordt er al thuisbezorgd, ook fijn. Voor de echte fans worden er workshops georganiseerd, lees meer hierover op de site!

De Wijnkaart

De Wijnkaart

Een nieuwe in het rijtje: De Wijnkaart die een wijnbar heeft in Amsterdam-Zuid, met zeker ook een mogelijkheid om een lekkere hap te bestellen voor naast je glas wijn. Kaas is er van Fromagerie Kef (personal favo hier!). Maar laten we focussen op de wijnen; die komen uit diverse landen met diverse specialiteiten. Zo kun je je ruim en goed laten informeren over de afkomst, de smaak en een eventueel bijpassend gerecht. They serve you well en met genoeg info om een thuis etentje compleet te maken, of proef al het lekkers in de bar zelf. Bestel je online, dan zijn de wijnen opgedeeld in qua kleur en smaak (rood-wit, zoet etc). Wij zouden toch even komen kijken, want het ziet eruit om door een ringetje te halen. We kunnen niet wachten om het mooie interieur en heerlijke eten in de wijnbar te gaan ervaren. Date night material is waiting for you.

Sprezzatura

Sprezzatura

Dit adres voorziet je van de beste wijnen van het Italiaanse landschap. Nooit een foute combinatie; wijn en Italië. Daarnaast ligt de winkel ook nog eens erg strategisch in dezelfde straat als Fromagerie Kef. 1 en 1 is twee. Leuk aan Sprezzatura? De prijs range in de wijnen. Zo is er genoeg aanbod voor onder een tientje, wat ook wel eens fijn is. Maar ook voor wat exclusieve wijnen zit je goed. Allemaal naar Sprezzatura en dus naar Amsterdam-Oost voor je boodschappen en voor die borrelplank.
Kleine side note: ook deze webshop werkt als een dolle – fijne filter functie dus perfect als je de deur niet uit wilt.

Grapehunters

Grapehunters

Dit is “one to watch” want nog niet live maar wel heel erg binnenkort. Team Grapehunters heeft een duidelijke missie; natuurwijnen aan de man brengen en de liefde hiervoor delen. Extra leuk? De wijn komt van de Grapehunters zelf. Er zijn 3 soorten; wit, rood, rosé. Het label? een kunstwerkje. Leuke fles dus ook om cadeau te geven (heeft geen inpakpapier nodig).

Pick up point: stay tuned!